Bästa dejtingapparna 2024 i Sverige

www.badoo.com

Medlemmar 137 000
Andelar mellan könen

40 %
60 %
 • Gratis att gå med, men premiumfunktioner kan låsas upp med krediter eller ett premiummedlemskap
 • Majoriteteten av användarna är sena tonåringar och unga vuxna
 • Appen har en hög medlemsaktivitet
 • Idealt för individer som söker vänskap eller avslappnad dating
 • Gratis mobil app tillgänglig för nedladdning för många olika enheter
www.motesplatsen.se

Medlemmar 135 000
Andelar mellan könen

47 %
53 %
 • Medlemmarna måste vara 18 år och äldre
 • Majoriteten av dess medlemmar kommer från Sverige och Norge
 • Högt andel aktiva medlemmar
 • Medlemmar letar oftast efter en seriös relation
 • Det förekommer generellt ganska få falska profiler
se.match.com

Medlemmar 100 000
Andelar mellan könen

45 %
55 %
 • Dejtingsajten har successivt matchat ihop olika singlar i mer än 20 år
 • Du har möjligheten att svepa genom medlemmarnas profiler utan att registrera dig
 • Det finns möjlighet att sprida din profil från Match.com till andra plattformer som ingår i Match nätverket och på så sätt öka din chans att träffa din rätta match
 • För att kunna skicka meddelanden på själva plattformen så måste du vara en premiummedlem
 • Mer än 8 miljoner premiummedlemmar över hela världen

Dejtingappar - botemedlet mot ditt ensammahjärta?

Vifirar ofta nöjet och tillfredsställelsen av att vara singel men å andra sidan såförbiser vi en viktig detalj i det hela, nämligen den bittra ensamheten somdrabbar alla singlar. Du kanske inte upplever det omgående, men efter att hakommit hem från en filmkväll med vänner eller en lång dag på jobbet, så stigerdu in i din bostad, vilket även utgör kärnan i din komfortzon, för att få en bitterpåminnelse om att du faktiskt är helt ensam.

Påett sätt så är det roligt och stärkande att vara singel. Du får leva ditt livpå dina egna villkor, bygga en karriär och fokusera på att förbättra dig själv.Men du kommer till en punkt där du inser att dina vänner äntligen slagit signer eller hittat någon att spendera sin tid med på helgerna istället för att hängajust med dig.

Dettafår dig att inse hur trevligt det är faktiskt att ha någon - en romantiskpartner, ett trevligt sällskap på helgerna eller något som snabbt och enkelt kandyka upp för att ha en intim stund med utan några känslor eller förpliktelserför den delen...

Strävardu efter följande...

 • Etttrevligt samtal med en vän innan du lägger dig
 • Enrolig natt med någon
 • Enchans att äntligen träffa din själsfrände
 • Enflykt från vardagen

Menistället så...

 • Harbara begränsad tid att ägna åt dejtande
 • Finnsendast tillgänglig på helgerna
 • Villdejta i din egen takt
 • Vetinte var du ska leta efter en het dejt

Dåkanske dejtingappar kan fungera väldigt bra för just dig!

Dejtingapparär så praktiska idag att fler och fler människor laddar ner och registrerar sighos dessa. Cirka 40% av heterosexuella par och 65% av par av samma kön har statistiskti skrivande stund träffats via dejtingappar. Denna studie utfördes avsociologer som kvantifierade hur par möts och förblir tillsammans med hjälp aven omfattande undersökning. Resultatet visar hur mycket normaliserade dejtingapparhar blivit under de senaste åren. Det har i dessa moderna tider blivit ettpopulärt sätt för människor att träffa just deras partner.

Det betyder såledesatt du inte behöver vara kärleksfull och singel längre. Du kan bara gå med idessa appar och enkelt hitta singlar som letar efter samma typ av intimitetprecis som du gör!

dating-apps-woman-using-phone-se

Vilka Dejtingappar Passar Just Dig? Vi ListarGratis Alternativen!

Att få till en dejt är lika enkelt som att få en pizzalevererad till din dörr tack vare de olika dejtingappar. Men precis som pizzanså kommer den läckra delen endast efter att ha smakat en bit av den, så du behöversåledes välja din dejt med omsorg och klokhet!

Det finns för närvarande tusentals dejtingappartillgängliga som väntar på att laddas ner och testas. Det är lätt att gå vilsei den oändliga listan av just dejtingappar som finns där ute, så den verkligafrågan är, vilken av dessa dejtingappar kommer att passa just dina behov?

Om du anser att de bästa sakerna i livet är gratis, så kandu idag prova någon av nedanstående dejtingappar för att tillfredsställa dintörst efter en dejt:

 • Tinder
 • Badoo
 • Lovoo

Dessa gratis dejtingappar är en av de största när detkommer till användare antalet, specifikt i USA, enligt färsk statistik. Tinderkommer på ohotad första plats medan Badoo och Lovoo kommer på tredje respektivefjärde plats. Om du gillar populära dejtingappar som dessutom är gratis att användaså bör du prova Tinder, Badoo och Lovoo.

Är Dejtingappar Gratis?

Det finns dejtingappar som kan laddas ner och användasgratis utan att du för den skull behöva betala för dessa. Det finns dock någrasom erbjuder intressanta premiumfunktioner för att låsa upp mer funktionalitetinom själva dejtingappar.

Dejtingappar som Tinder och Bumble är gratis att använda initialt,men sedan när man väl blivit bekväm med funktionerna så behöver man oftastuppgradera för att kunna nyttja allt som plattformen har att erbjuda. Folk ärmer än nöjda med detta eftersom det ger de en chans att prova appen innan debestämmer sig för att betala för de olika funktionerna.

Dejtingappar och Dess Historia

Detfanns en gång en tid då en dejt med någon som du träffat på nätet var ettkonstigt och outforskat koncept av många. Idag så har dock den yngregenerationen bidragit till transformeringen av hur just online dejtinguppfattas av allmänheten. Konceptet härstammar från idén om matchmaking”sociala ekvivalenter” som skapades av ett företag baserat i Newark, New Jerseyunder 40-talet.

Företagetförsökte utvärdera två människors sociala kompatibilitet genom att låta demsvara på ett frågeformulär. Detta koncept med att matcha människor baserat påderas profiler revolutionerade dejtingsfären och med internets födelse så varman inte sen med att även introducera dejtingplattformar där människor kunde takontakt med varandra.

Dejtingapparär ett sidospår av mobil dejtande som började ta form någon gång under 2003.Ett företag som heter ProxiDating var ett av de första att erbjuda dejtingtjänstermed hjälp av en Bluetooth enhet genom att ansluta närliggande användare på fastavstånd.

Pionjärernainom mobilt dejtande inkluderar även Match.com, Webdate och Lavalife. I börjanav 2004 växte sig webben snabbt sig till en populär tjänst som plötsligt skulleutgöra en naturlig del av hushållen. Det som verkligen revolutionerade dejtingsfärenpå själva mobiltelefonen var introduktionen av Tinder 2012 – vilket rörde om igrytan ordentligt.

Detblev startskottet för de olika dejtingappar vi ser idag. Tillsammans medpopulariteten av smarta telefoner så inledde Tinder 2012 ett nytt kapitel inom romantikenshistoria och förde svepglada singlar närmare varandra än vad det någonsin varitmöjligt tidigare. Sedan dess har många Tinder kopior gjort entré på arenan. Marknadenför dejtingappar beräknas vara värd 2,1 miljarder dollar med Tinder som entoppspelare som drar in minst 750 miljoner dollar, själv! Nu fortsätter dejtingindustrin att växa sig stark varje år med mer än 15% av de vuxna i USA ellercirka 50 miljoner amerikaner som säger i en undersökning att de har ellerfortsätter att använda dejtingappar i sin strävan efter romantik.

Hur Fungerar Dejtingappar

Dejtingapparär i grund och botten en annan form av sociala medier. De med det störstaantalet användare anses generellt vara populärast så som Tinder, som har denstörsta delen av den yngre användarpopulationen i åldersgruppen 18 till 29. Meddet sagt, hur fungerar dejtingappar egentligen rent praktiskt?

 • Deflesta dejtingappar baserat matchningar på en "ja eller nej"-funktion
 • Tinderlåter en "ja eller nej" -funktion dig snabbt bestämma om du vill atten person ska visas eller inte
 • Vissadejtingappar är plats baserade för att matcha dig med människor i din närhet
woman-using-dating-apps-se

Det finns dejtingapparsom bara finns för mobiltelefoner, men många webbaserade dejtingplattformar harockså utökat sin portfölj till mobilanvändare genom att erbjuda en snarlikversion av plattformen i form av en app som har ungefär samma funktionalitetsom dess webbplattform.

Algoritmen för Dejtingappar

Dejtingappardrivs av maskininlärningsalgoritmer (en riktigt snygg term för en dators attgöra lista) som matchar människor baserat på deras angivna profilinformation.De flesta algoritmer för dejtingappar matchar människor genom deras plats,vilket är ganska logiskt eftersom det möjliggör fysiska möten. Generelltsett har de flesta dejtingappar och dess algoritmer valt idag att matchaanvändaren genom följande faktorer, initialt:

 • Plats
 • Närhet
 • Ålderspreferens
 • Kännetecken
 • Attraktivitet

Enkeltuttryckt så lär sig algoritmerna vad de ska göra baserat på användarnas betande.Det är inte bara utformat för att samla in data utan det baseras på dinaangivna preferenser och aktiva handlingar. Till exempel, om tar det bortpersoner du inte gillar och visar liknande profiler som du gillat tidigare.

Dejtingappar Kontra Dejtingsidor

Deflesta dejtingsajter erbjuder idag en version av webbplattformen som en app.Dessa webbplatser har ibland likvärdiga appar som är gratis att prova, medanandra inkluderar tillgång till deras specifika app när du blir en premiummedlem.

Dejtingapparär oftast gratis eftersom skaparna tjänar sina pengar när de visar annonsereller köp inuti själva appen, exempelvis mynt som används för ytterligarefunktioner som att kunna skicka hjärtan och pussar till de man chattar med.

Härär några av fördelarna med att använda dejtingappar kontra dejtingwebbplatser:

 • Bättretillgänglighet via mobiltelefon
 • Tillåterinloggning med sociala mediekonton som Facebook
 • Överföringav foton är enklare
 • Röst-och videofunktion är bekvämare att använda
 • Hittadejter var som helst, när som helst - på ett pendlingsavstånd eller till ochmed medan du sitter i badkaret

Det är dock viktigtatt notera att dejtingsidor generellt har möjligheten att erbjuda flerfunktioner eftersom du kan göra mycket mer med en stationär dator än enmobiltelefon.

Dejtingappar och Engångsligg Kulturen

Människor använder dejtingapparav olika skäl. Vissa användare letar efter ett seriöst, romantiskt förhållande,men du hittar också människor som gillar att hålla det avslappnat – dvs demänniskor som gillar att skrida direkt till verket.

Online dejting hargjort det lättare för alla att träffa nya människor enklare än någonsintidigare. Detta har lett till att människor hittat romantiska partners, haftseriösa relationer och till och med äktenskap. Men inte varje enskild personförsöker hitta ett seriöst förhållande.

Ibland så villmänniskor bara ha en engångsligg - och det är helt okej. Faktum är attengångsligg förekommit sedan urminnes tider, men alltid hållit sig i skymundaneftersom det inte varit ett samhällsaccepterat företeelse.

dating-apps-couple-dating-se

Utbredningen av olikadejtingappar har gjort det lättare att mötas och få saker att hända. Dejtingapparger fungerar som bränsle och håller lågan brinnande för att människor ska gesen chans att kunna mötas. För den oinitierade betyder möets kulturen i grundoch botten att:

 • Acceptera och uppmuntra tillfälliga sexmöten
 • Dessa aktiviteter inkluderar men är intebegränsade till ett engångsligg
 • Ingen känslomässig bindande eller långsiktigaengagemang

Dejtingappar försinglar som önskar att mötas existerar eftersom de tillgodoser olika behov,målgrupper och syften - desto mer anledning för dig att noggrant välja vilka dejtingappardu önskar gå med i. Innan du går med i dejtingappar så rekommenderar vi att undersökahur appen fungerar, dess natur, typer av medlemmar som den riktas till, prisetoch alla andra viktiga detaljer innan du blir medlem.

Typer av Dejtingappar

Det finns idag olikatyper av dejtingappar som erbjuder specifika tjänster som kan tillfredsställaalla behov. Dessa olika alternativ gör det lättare för dig att hitta exakt detsom just du letar efter. En av fördelarna med online dejting är att du harkontroll. Du kan titta på olika typer av appar och sedan se vilka som fungerarför dig. Du kan använda följande som en guide:

Dejtingappar för Alla Ändamål

Många populära dejtingapparanvänds av medlemmar för allmänna ändamål som att hitta en dejt, hitta någonatt konversera med samt att leta efter ett seriöst förhållande. Det finns ingagränser utan det är du och den andra sidan som bestämmer hur lång ni önskar gå.Här är några alternativ om du vill prova på några mer neutrala dejtingappar:

Dejtingappar för att Hitta Kärlek

Dubör lägga på minnet att det alltid kommer att finnas dejtingappar som kanhjälpa dig att hitta något mer allvarligt och långsiktigt. Dessa skapades iförsta hand för att hjälpa dig hitta "den rätta eller den rätte".

Dejtingappar för Engångsligg

Vibehöver också nämna de omåttligt populära dejtingappar för engångsligg. Dessatyper av appar är just för individer som är ute och letar efter en snabb, intimoch avslappnad dejt. Omfattningen av "vildhet" du får beror helt påtypen av dejtingappar du väljer.

Dejtingappar för Professionella

Dessadejtingappar tillgodoser unga (men även de som är unga i hjärtat)yrkesverksamma som kan vara för upptagna i sin karriär förtillfället för atthitta en partner.

Dejtingappar för LGBTQ +

Detfinns ingen brist på dejtingappar som tillgodoser varje publik och intresse,men några har skapats särskilt för LQBTQ + -samhället. Traditionellt sett så hargemenskapen ignorerats eller bara lagts till som en eftertanke med alternativet"Gay" dold djupt i de olika inställningarna.

Saker Att Tänka På När Du Bestämmer Dig FörVilken App Du Ska Gå Med

Deflesta dejtingappar kan installeras helt gratis och de brukar även tillåtagratis registrering. Så det handla om ganska lite som du behöver avsätta föratt bara prova något nytt och hitta just den app som fungerar bäst för dig. Härär några av de faktorer du bör tänka på när du evaluerar vilken app som du skagå med i:

 • Vilkentyp av relation letar du efter?

Innan du ensöverväger att använda dejtingappar så bör du först se till att du är medvetenom vad du vill uppnå. Nyckeln till att lyckas med att hitta någon du gillar på enviss plattform beror helt enkelt på att komma underfund med vad du letar efter.Först då kan du välja en app som baserat på föregående kan hjälpa dig att hittanågon som matchar dina preferenser.

 • Vilkaär de olika begränsningarna?

Du måste leta i appens funktioner och evaluerar allt som den har att erbjuda. Säkerställaatt den erbjuder det som du letar efter och att den tillgodoser dina behov.

 • Hurlätt eller svårt är det att registrera sig?

Vissa dejtingappar är enkla att gå med, medan andra kräver massor av uppgifteroch olika verifieringar innan du kan bli medlem. Kontrollera villkoren och hurlång tid det tar att slutföra registreringen av din profil.

 • Hursäker är dejtingplattformen? Kommer din integritet att skyddas?

Detta är en av de viktigaste sakerna som du bör kontrollera. Säkerhet bör varadin första prioritet när du går med på olika dejtingsidor. Se till attdejtingsajten har säkerhetsfunktioner som skyddar dig mot alla möjliga farhågor.

 • Vilkenär appens primära inriktning?

Genom att kontrollera detta så kommer du att förstå omedelbart om det finns en teoretiskpotentiell chans att hitta en lämplig matchning bland de olika medlemmarna. Dukan få reda på dessa uppgifter genom pålitliga webbplatser som granskar ochtestar apparna samt rekommenderar om de är värda din tid eller inte.

Är Dejtingappar Värda Din Tid?

Har du en dröm om att hitta sann kärlek på några av deolika dejtingappar som finns på marknaden idag? Här är några för- och nackdelarsom hjälper dig att
välja rätt:

Föredelar

 • Stordatabas av potentiella kandidater
 • Ökadintegritet
 • Anonymitet
 • Fåkontakt snabbt med massor av potentiella dejter
 • Bekvämatt använda
 • Snabbkommunikation
 • Fåreda på vilka dejt som finns tillgängliga i just ditt område
 • Hittaäventyr utan förbindelser

Nackdelar

 • Personermed dolda avsikter
 • Detär lätt att bli lurad
 • Attha så många alternativ kan bli överväldigande
 • Detkan förekomma falska profiler

Tips: Vad du bör komma ihåg när du går med iolika dejtingappar

 • Vartransparent

Du bör vara redo att skapa en verklig representation avdig själv och undvika att fastna i fallgroparna med att skapa ett falskt konto.Genom att göra detta förstörs hela poängen med att gå med i en dejtingapp,vilket just är att hitta någon du kan träffa och ha en koppling till i detverkliga livet.

 • Seupp för falska konton

Webben kan i allmänhet vara en läskig plats, och dejtingappar utgör ingetundantag. Vissa människor använder dejtingappar av andra skäl. Du bör varamedveten om att bedragare och trakasserier lurar runt hörnet även på de olika dejtingappar.

 • Varbara dig själv

Det kan låta som en klyscha, men det enda sättet som du någonsin kommer atthitta en äkta dejt på är att vara dig själv. Alla vill se snygga ut på sinaprofilbilder, men bara genom att vara du egentligen är så kan du hitta någonsom verkligen kompletterar din personlighet.

Slutord: Föreställ Dig Själv Möjligheterna!

Online dejting blir vad du gör av den. Det kan varafruktansvärt, eller så kan det vara riktigt härligt. Förbered dig på att blibesviken, men bli inte avskräckt. Svep tills du hittar ”någon” - och njut avvarje ögonblick som upplevelsen erbjuder dig.

Det är på tiden att du har kul, träffar nya människor och provar saker du inte har gjort tidigare. Genom dejtingappar kan du hitta och bygga relationer som kan vara hela livet eller bara en kort men rolig stund.

Det gör det så mycket lättare om du vet vilka de bästa dejtingapparna är och hur du kan använda dem till din fördel.

Du är 2000-talets människor så möjligheterna är oändliga med mobilen - alltid nära till hands. Är du redo att testa din lycka i dejtingapp-arenan? Du kan kolla in våra rekommendationer för att hjälpa dig att bestämma!

DatingScout.se Autor Chris Pleines
Chris Pleines
Grundare av Datingscout och författare till “Online Dating for Dummies”
Chris grundade Datingscout för 15 år sedan, och idag är han en av de ledande nätdejtingsexperterna. Han är medförfattare till “Online Dating for Dummies”och är upphovsman till den största nätdejtingsstudien på internet som analyserat 20 miljoner profilbilder med artificiell intelligens.. Han har också medverkat i många tv-intervjuer och publikationer för att ge expertråd och tips om nätdejting.