Bästa gaydejtingsidorna 2024 i Sverige

www.elitsinglar.se

Medlemmar 25 000
Andelar mellan könen

54 %
46 %
 • Har miljoner medlemmar från hela världen
 • De flesta av webbplatsens medlemmar är utbildade
 • Majoriteten är män från 30 år och uppåt
 • Medlemmarna är ganska aktiva
www.grindr.com

Medlemmar 35 000
Andelar mellan könen

0 %
100 %
 • Högsta antalet av engagerade användare jämfört med konkurrerande dejtingappar
 • Appen erbjuder full funktionalitet även för gratis medlemmar
 • 228 miljoner meddelanden och 20 miljoner foton utbyts varje dag över hela världen
 • Matchningar baseras endast på fysisk positionering
 • Livechatt är exklusivt för alla premiummedlemmar
www.victoriamilan.se

Medlemmar 60 000
Andelar mellan könen

40 %
60 %
 • En dejtingplattform för gifta personer
 • Enkel och snabb registrering
 • AnonymousBlur-verktyg för foton
 • Panik knapp för nödutgång
 • Utvalda medlemmar baseras på popularitet och ej kompatibilitet

Idag, när det blivit allmänt accepterat i västvärlden att dejter mellan samma kön inte längre är något tabubelagd som man behöver skämmas för, så är denna tid ideal för att träffa den perfekta mannen, sant? Medan det blivit mer accepterat så är det fortfarande en utmaning att träffa andra homosexuella på egen hand.

Är du någon som...

 • Är ute efter nästa one-night stand?
 • Söker efter att dejta någon utan höga krav?
 • Gör allt för att hitta den sanna kärleken?

Men du ...

 • har ingen specifik individ i åtanke?
 • befinner dig för närvarande på en helt ny plats?
 • vet inte var du egentligen ska börja ditt sökande på?

Har du svarat Ja på någon av dessa scenarion beskrivna ovan?

Om så, då har du kommit helt rätt. Dejtande bör vara roligt och med ett flertal olika gay-dejtingplattformar specifikt utformade för att göra det enklare för individer som du att inleda ett förhållande. Fortsätt läsa nedan och låt oss hjälpa dig hitta din sanna älskare.

Var bör du leta efter gay-singlar?

Så, du har redan träffat oändligt antal med lediga gay män som världen har att erbjuda. Du klickade helt enkelt inte med någon av dessa pga av personliga preferenser och dylikt. Nu känner du att det hela är över för din del och att t du kommer att vara singel för livet.

Frukta ej, vi hjälper dig komma på fötter igen! Du behöver helt enkelt uppdatera sättet som du letar efter din själsfrände. För att du ska kunna ta dig ur denna negative cirkel så måste du vidga dina vyer. Med dejtingplattformar så kan du göra precis detta och med högklassig komfort eftersom du behöver inte ens lämna din soffa, utan kan sitta i lugn och ro och välja bland mängder med potentiella kandidater...

Gay Couple on a Date

Du har idag massor med olika gay plattformar att välja emellan. En av dessa, Grindr, ger dig möjlighet att interagera med individer precis som du inom endast några minuter!

Oavsett om du är ute efter intima förhållande utan krav, flörta dejter eller seriösa förhållande så kan dessa plattformar hjälpa dig vidga ditt sökande och hjälpa dig att komma i kontakt med en global nätverk av intressanta gay män.

Vilka hänger på gay plattformarna?

Gay Wedding Party

En av de stora fördelarna med att bli medlem hos en av de olika dejtingplattformar för homosexuella är dessa medlemsbas. Du kommer att vara omgiven av människor som har samma sexuell läggning vilket kommer göra att du känner dig mer än välkommen.

På gay plattformar så tenderar medlemmarna att ligga i åldersspannet mellan 18-44 år. Dock så finns det även medlemmar som är signifikant äldre än 45. När det kommer till den geografiska placeringar så kan du söka efter singlar i praktiskt taget alla delar av världen såsom USA, Nya Zeeland, Australien, de flesta Europeiska och asiatiska länderna.

Majoriteten av medlemsbasen utgörs av homosexuella män. Dock så finns det även plattformar i form av PlanetRomeo där en stor del av medlemmarna utgörs av, bisexuella män, transpersoner och queers.

Vissa gay plattformar har även öppnat upp deras dörrar för lesbiska- och bisexuella kvinnor. Detta görs i ett först att skapa en plats för LGBT medlemmar där det kan komma i kontakt med varandra på ett enkelt och säkert sätt.

Utamningar med Gay dejtande online

Det finns ett antal utmaningar som bekymrar gay män i deras sökande efter intima och seriösa förhållanden på de olika dejtingplattformar som finns tillgängliga idag.

 • Bör jag dejta någon i min ålder?

Som alla andra relationer så tenderar de olika åldersgrupperna att flockas runt kandidater som tillhör just deras åldersspann. Som ett resultat av det hela så är åldersskillnad sällan stor mellan de olika partners. På online plattformar så eliminerar man distansen mellan de olika åldersgrupperna och den utgör sällan ett problem. Det finns ingen enkel svar på huruvida du bör stanna inom din åldersgrupp eller helt enkelt vidga dina vyer. Endast du kan svara på detta genom att ta chansen och dejta de individer du anser vara intressanta oavsett deras ålder, vilket i slutändan bara är ett “nummer”.

Gay Couple Outing
 • Hur länge dröjer du med att hoppa i säng?

När du inleder ett förhållandet så brukar elefanten i rummet nästa alltid vara en persons HIV status och preventiva medel. Frågan blir då: hur länge ska du dröja med att ta upp denna fråga och diskutera den med din partner?

Gay män är generellt duktiga på att proaktivt ta hand om deras hälsa. De flesta dejtingsajter implicerar även på att denna fråga är av yttersta vikt. Det är heller inte ovanligt för appar och andra plattformar att fråga om din hälsostatus. Du har valet att avslöja eller ej avslöja, men du får åtminstone chansen att få reda på potentiella dejters hälsostatus.

 • Är förhållanden utan krav det enda som räknas här?

Om du inte råkat leva under en sten de senaste decennierna så kommer här en liten uppdatering gällande själva kulturen när det kommer till förhållande utan krav. Denna form av relation är helt enkelt en form av sexuell interaktion mellan dig och en annan individ, som nödvändigtvis ej involverar några känslomässiga band.

Om du är en gay man som letar efter seriösa förhållande så kommer du att uppfatta föregående beskriva dejtingkultur som jobbig och påfrestande. På gay plattformar där förhållanden utan krav ligger i fokus så har medlemmarna endast en sak i huvudet. De är inte där för att småprata eller snacka om känslor, utan är endast ute efter en sak, nämligen att få ligga!

 • Var är alla?

Det kan uppfattas lite som att vara i gymnasiet när du flirtade och blev ihop med nästan alla. Som en minoritet, som känns det som att du känner alla samt det faktumet att nästan alla är värda att dejta. Lyckligtvis så har andra dejting plattformar så som Growlr gått bortom din georgiska närhet efter en potentiella matchningar (om du så önskar förstås). Med det sagt så kommer vi till nästa frågan, nämligen: Hur fungerar dejtingplattformar rent generellt?

Hur fungerar Gay dejtingplattformar rent generellt?

Att bli medlem hos en dejtingplattformar för homosexuella, oavsett dess fokus, är i de flesta fall kostnadsfritt. Skapandet och modifieringar av din profil brukar också sällan kosta några pengar.

Vissa dejtingplattformar kan komma att be dig att ladda upp en profilbild först. Detta görs föra att kunna verifiera enklare att du är den som du utgör det att vara och inte en bot. Säkerställ därför att du väljer en väl passande bild som lyfter fram dina bästa egenskaper.

Nu när du vet att du kan bli medlem helt gratis, så måste du bestämma vilka av de olika plattformarna som du önskar bli medlem hos. Det hjälper om du vet vad du letar efter på en dejtingplattform.

Gay Online Dating

Letar du efter ett förhållande utan krav? En dejt? Eller försöker du att hitta din livskärlek? Gay plattformar har något för alla men rent generellt så bör du sikta att bli medlem hos plattformar som marknadsför sig med de kandidater som just du är ute efter.

Om du planerar att bli medlem hos en plattform såsom Adam4Adam så är det av stor hjälpa att veta vad exakt det är som du letar efter för att spara onödiga svepande bland de olika profilerna. Du behöver även komma ihåg att medlemmarna på de olika plattformarna tenderar att vara ganska raka när det kommer till frågan vad de är ute efter.

Söker du efter roliga dejter och möjligheten att träffa någon du kan inleda ett seriöst förhållande med? All du behöver göra är att indikera dina specifika krav på din profil där du anger vad det är du letar efter primärt.

Vidare så behöver du heller inte sluta flirta och dejta när du befinner dig på semester. De flesta plattformar för gay populationen inkluderar inbyggda funktioner som ger dig möjligheten att nätverka medan du reser. På detta sätt så kan du krydda ditt semester med att träffa någon som råkar befinna sig på samma plats som du.

Att träffa någon är inte den enda funktionen som dejtingplattformarna används till. De flesta inkluderar även HIV/AIDS status på medlemmarnas profiler så att du kan göra en avvägd bedömning huruvida du önskar träffa den specifika personen eller ej. Vissa plattformar kan också komma att be dig om att ange din nuvarande status medan vissa ger dig möjligheten att läsa deras blogg och delta i diskussionsforum inom ett visst ämne.

För- och nackdelar med gay dejtingplattformar

Dejting handlar idag ganska mycket om att betala för att kunna få kontakt med någon som du gillar. Om du reflekterar över det hela så betalar du för din mat och underhållning när du är ute och festar.

Samma sak gäller när du blir medlem hos olika dejtingplattformar. Du kommer att vanligtvis få erbjudande att bli medlem månadsvis för en förutbestämd summa som faktureras i slutet av varje månad.

Men varför bör du spendera några pengar på dejtingplattformar överhuvudtaget? Tilla tt börja med så bör du inte se dessa investerade pengar som en kostnad, utan mer som en investeringar. Avgiften du betalar kommer att ge dig möjligheten att integrera med mer gay singlar än du någonsin skulle hinna med om du dejtar dessa traditionellt i den riktiga livet.

Det är inte konstigt att uppfatta gay plattformar som personliga och svåra att emotionellt binda sig till eftersom man interaktionen med andra medlemmar sker genom en elektronisk enhet.

Men om du tänker efter så är det mycket enklare att föra konversation med någon du inte känner i den digitala världen än vad som vore fallet i den riktiga världen. Om du inte är ute efter att binda dig omgående så är denna typ av interaktioner perfekt för dig.

Fördelar

 • Nå fler personer med en prenumeration
 • Att gå vidare är enkelt
 • Få fler stöttande vänner

Nackdelar

 • Funktioner kanske inte är gratis
 • Saknar känslomässig samhörighet
 • Inga romantiska gnistor i verkliga livet

På detta sätt så får du möjlighet att flirta utan att för delen behöva anpassa dig till den andra personens krav. Ibland så kan man klicka perfekt med någon online men upptäcka att man inte riktigt matchar när man träffas på riktigt. Om så är fallet så kommer du ändå att ha kul och på det sättet träffa nya vänner som du kan ha nytta av längre fram i livet.

Tips för att lyckas på gay plattformar

Känner du dig träffad när du inser att din profil verkar inte ligga högt i kurs hos andra medlemmar? Vi vet exakt hur du känner och presenterar därför ett antal tips och strategier som kommer säkerligen att höja populariteten hos din profil ett antal nivåer.

1. Profilen är allt

På dejtingplattformar så betyder profilen allt. Du behöver såldes säkerställa att du delar tillräckligt med information för att fånga uppmärksamheten hos en annan individ. Du bör dock ej avslöja för mycket för att inte uppfattas som en öppen bok utan var kreativ och låt andra skapa egna fantasier om hur du är som person. Ett säkert tips som brukar fungerar är att ställa en fråga på din profil. På detta sätt så triggar du andra medlemmar att skicka
ett meddelande till dig först.

2. Spana in bilderna

Nästa steg är att ta en titt på dina bilder och tillåta dig själva att konstruktivt bedöma deras validitet. Du bör endast behålla bilder som lyfter fram dina starkaste egenskaper utan att avslöja för mycket. Dessa kan vara bilder i form av en selfie där du framhåller din sanna jag och representerar din personlighet på bästa sätt.

3. Behåll dina personliga detaljer för dig själv och dina nära

Kommer du ihåg när vi sa att du ska vara lite mystisk av dig själv. Dina privata detaljer utgör innehåller av den mystiska boxen. Undvik att avslöja allt förrän du är säker på att du har en genuin koppling till den andra medlemmar. Det kan vara frestande att avslöja för mycket men du behöver veta att alla människor inte är alltid den de utger sig för att vara. De kan i värsta fall vara tjuvar och ha bedrägliga åsikter, så säkerställ att du är smart och undviker dessa typer av situationer.

4. Var dig själv

Dejting blir ännu mer roligare när du inte låtsas vara någon annan. Lyft fram dina bästa sidor och var dig själv. Konversera på det sättet som du föredrar att göra i den riktiga världen när du stöter på någon du gil.ar. Om ni klickar så kommer du vara säker på att den andra sidan gillar dina personliga egenskaper och inte den roll du spelar.

5. Skapa minnen och ha kul

Så, ni har äntligen bestämt att träffa varandra? Härligt att höra! Det behöver inte vara något dyrt utan ni kan utgöra sällskap på din favoritrestaurang eller fikastället. Sikta mot roliga aktiviteter som ni båda önskar delta i så kan ni komma i kontakt med varandra på ett mycket bättre och intimare sätt.

6. Var på den säkra sidan, alltid

Så, du har reflekterat över att träffa honom en tid och du tror att en dejt kommer ske ganska snart. När det inträffar så ska du alltid vara på den säkra sidan. Kom väl förberedd och lyft fram ditt bästa jag!

Bör du betala för ett premiummedlemskap?

Eftersom det inte kostar något att bli medlem så kan du utforska gay plattformar för att se om dessa är något för dig. Om du tycker att de ser lovande ut så bör du ta chansen och betala för ett premiummedlemskap.

Precis som alla andra dejting plattformar så betalar du vanligtvis för funktioner som används vid interaktioner med andra medlemmar. Gay plattformar kan även inkludera andra ytterligare funktionaliteter så som vuxna filmer eller live cam shower.

Premiummedlemskap faktureras vanligtvis i form av 1,3,6 eller 12 månader, en betald tjänst eller genom krediter. För månadspaket så kan du även aktivera en auto-förnybar funktion. Den håller din profil aktiv så att du inte behöva tänka på när du ska förnya den och på det sätt riskera att missa ett meddelande från din själsfrände...

Är det värt det?

Gay Family

Om du önskar få uppleva hela gay dejtingen på en hög nivå, så är premium funktionalitet något som du bara måste ha. Förutom möjligheten att ha alla funktioner tillgängliga så kommer du även få mer uppmärksamhet från andra medlemmar.

Premiummedlemmar har nämligen högre ranking på de olika plattformar och är oftast populära bland andra medlemmar. Andra fördelar inkluderar möjligheten att vara osynlig samt att får mer rekommendationer på olik matchningar.

Att skaffa ett premiummedlemskap kan göra din upplevelse fulländad och du kommer säkerligen att ha mer roligt, uppleva mindre restriktion och en större chans att träffa mannen som du alltid drömt om.

Slutsats

Kärleken vinner alltid, oavsett rasen, statusen eller kön. Men även om vi är redo för det, så finns det ett antal utmaningar som vi måste komma över för att hitta den sanna kärleken. Det behöver dock inte vara så hårt. Med den stora antalet av dejting plattformar för gay singlar så är det bar en fråga om svepningar innan du stöter på den rätta. Med det sagt så rekommenderar vid dig att komma igång omgående med våra olika rekommendationer och bli medlem hos dessa, idag!

DatingScout.se Autor Chris Pleines
Chris Pleines
Grundare av Datingscout och författare till “Online Dating for Dummies”
Chris grundade Datingscout för 15 år sedan, och idag är han en av de ledande nätdejtingsexperterna. Han är medförfattare till “Online Dating for Dummies”och är upphovsman till den största nätdejtingsstudien på internet som analyserat 20 miljoner profilbilder med artificiell intelligens.. Han har också medverkat i många tv-intervjuer och publikationer för att ge expertråd och tips om nätdejting.