Grindr
Grindr Registrering
Grindr Kontakta
Grindr Profilkvalitet

Vår recension

Grindr startades 2009 och är en av många dejting plattformar som idag bedrivs och opereras av Grindr LLC. Det är den första homosexuella platsbaserade dejtingappen i världen som använder en geografisk lokalisering för att visa homosexuella, bi, trans och queer singlar i närheten. Plattformen har idag redan över 27 000 000 medlemmar världen över.

Under 2018 så fick plattformen en del kritik på grund av deras förslag om att lägga till HIV-status till varje medlemsprofil. De flesta medlemmar ansåg att det vore förödande om deras information kunde potentiellt riskera att delas med tredje part.

Grindr vidtog ett antal åtgärder och försäkrade sina medlemmar att även om den kommer även i fortsättningen erbjuda sina medlemmar att visa ”HIV status” som en del av användarprofilen, så kommer de under inga omständigheter att dela denna information med tredje part. På rekommendation av olika HIV förebyggande experter och medlemmarna på Grind plattformen så har du möjligheten att publicera dina hälsopreferenser på din publika profil.

Dessa preferenser inkluderar din nuvarande HIV status samt datum för när du senast testade dig för sjukdomen. Du ska komma ihåg att när du väl delat denna information med Grind så kommer den att bli offentlig och synbar för alla andra medlemmar av Grindr plattformen.

Nya medlemmar på Grindr i oktober 2021 i jämförelse

Här kan du se hur medlemssiffrorna på Grindr utvecklas jämfört med andra

Test Chaturbate gratis

Medlemsaktivitet på Grindr i oktober 2021 i jämförelse

Så här aktiva är Grindr-medlemmar jämfört med andra

Test Ashley Madison gratis

Grindr Medlemsstruktur

Medlemmar
35 000 från Sverige
Medlemsaktivitet
5 000 aktiv vecka
Kön Proportion
0 %
100 %
 • 3,3 miljoner dagligen aktiva medlemmar över hela världen
 • Genomsnittlig användare spenderar 54 minuter på appen
 • Upp till en miljon användare är inloggade på Grindr under varje given tidpunkt
 • Tillägnad för alla individer inom LGBTQ sfären, över hela världen
 • Ungefär en fjärdedel av medlemmarna kommer från USA

Grindr är en av de största dejting plattformar när det kommer till homosexuella, bisexuella, transsexuella och queer individer. Den kan i skrivandes stund stoltsera med hela 27 miljoner användare utspridda över hela världen. Den mest populära åldersgruppen finns att hitta i spannet mellan 25 och 34 år.

Forskning har påvisat att de mest hängivna medlemmarna kommer från USA med hela 6 585 000 medlemmar, Storbritannien med 1 819 000 medlemmar, Australien med 650 000 medlemmar, Nya Zeeland med 124 000 medlemmar, Singapore med 162 000 medlemmar och Hong Kong med 191 000 medlemmar.

Kvinnor
Män

Åldersfördelning

 • 18-24
 • 25-34
 • 35-44
 • 45-54
 • 55+

Registrera dig på Grindr

Grindr Registrering
 • Registreringen är gratis för alla
 • Ditt profilfoto godkänns oftast inom några sekunder
 • Det går snabbt att ställa in nya kontouppgifter
 • Du har möjligheten att logga in genom Facebook
 • Ingen verifieringsprocess genom e-post krävs

Grindr-appen finns tillgänglig att ladda ner utan extra kostnad både Apple App Store och Google Play Store. Registreringen tar mindre än en minut och du kan antingen använda din e-postadress eller ditt Facebook-konto för att bli medlem.

Verifiering genom e-post är ej obligatorisk men din profilbild måste först godkännas av teamet bakom Grindr för att kunna publiceras. Dessutom så är det krav på att ange din ålder, födelsedatum samt kön för att kunna slutföra hela registreringsprocessen.

Det sista steget innebär att tillåta geografisk lokalisering vilket innebär helt enkelt att du låter appen hitta din nuvarande position. Denna del är av yttersta vikt eftersom dina geografiska data används för att hitta och rekommendera online användare som befinner sig i närheten av dig själv.

För att öka din chans att hitta din närmaste matchning genom Grindr appen så rekommenderas du lägga till mer utförligare information på din profil. Ju mer uppgifter du delar med dig, desto större är chansen att matcha ihop dig med rätt individ.

Sektionen som handlar om din sexuella hälsa sticker ut mest på Grindr idag på grund av att medlemmarna kan välja att dela med sig sin sjukdomshistoria såsom huruvida de är HIV positiva eller inte samt när de testade sig senast.

Skapa kontakt Grindr

Grindr Kontakta
 • En mycket aktiv bas av medlemmar som aktivt letar efter matchningar
 • Medlemmar tenderar att skicka foton först innan de väljer att chatta med dig
 • Ett premium medlemskap gör det möjligt att se om ditt privata meddelande lästs
 • Du har möjligheten att skicka både ett foto och din geografiska position
 • Det kostar inget att skicka och ta emot privata meddelanden

Det finns två sätt att få kontakt med de homosexuella på Grindr plattformen, nämligen meddelanden och knackningar. Du har möjligheten att chatta med de användare som ligger närmast dig rent geografiskt.

Vidare så kan du även ta kontakt och skicka meddelande till andra användare som befinner sig i det land som du befinner dig i, utan extra kostnad. Dina konversationer kan även filtreras till favorit meddelanden samt olästa meddelanden.

Knackningar innehåller medlemmar som visat intresse för din profil på tre olika sätt: Looking, Friendly och Hot. Dessa utgörs av olika uttryckssymboler som du även kan använda som ett sätt att påvisa ditt intresse för en annan medlem.

Du kan till exempel skicka en Hot till en medlem som du tycker är het. Det finns även möjlighet att göra det hela ännu mer roligare genom att ladda ner en gay emoji som du kan använda dig av. Det finns över 500 olika LGBTQ stickers som du kan använda dig av för att göra dina chattkonversationer mer personliga. Dessa finns att ladda ner på Apple App Store samt Google Play Store.

Grindr Profilkvalitet

Grindr Profilkvalitet
 • Du kan endast publicera ett foto i taget
 • De flesta fält är inte obligatoriska
 • Du kan redigera dina detaljer närsomhelst
 • Möjlighet att länka till dina andra sociala konton
 • Du har möjligheten att se andra medlemmars avstånd baserat på din nuvarande plats

  Gör din profil mer attraktivt genom att lägga till flera intressanta personliga detaljer. För närvarande så finns det fem sektioner som du kan fylla i för närvarande:

  Information

  Visar den visningsnamn som du valt vid registreringen samt en kort beskrivning om din personlighet.

  Statistik

  Du har möjligheten att lägga till din ålder, höjd, vikt, kroppstyp, etnicitet, relationsstatus, geografisk position, ‘My Tribes’, och ‘I’m Looking For’ i den här specifika sektionen. Observera att "position" står för den sexuella läggning som du valt under registreringen. "My Tribes" är också relaterat till en sexuell preferens (vad du beskriver dig själv som). "My Tribes" inkluderar Bear, Clean-cut, Daddy, Discreet, Geek, Jock, Leather, Otter, Poz, Rugged, Trans och Twink. "I’m Looking For" beskriver vem du letar efter och önskar träffa. Du kan ange att du söker efter chatt, datum, vänner, nätverk, relation samt just nu. Den sistnämnda betyder helt enkelt att träffas omgående.

  Identitet

  Detta innehåller kön och uttal. Identifiera ditt kön som antingen en man, kvinna, icke-binär eller  anpassad icke-binär.

  Sexuell hälsa

  Det finns fyra olika sub-sektioner i denna sektion, nämligen: HIV-status, datum för senast genomförda testat, påminnelser för testning samt vanliga frågor om din sexuella hälsa. Just denna sektion blev uppmärksammad och kontroversiell omgående efter dess lansering. Man upptäckte att de data som Grindr tillhandahåller och säljer vidare till tredje part även innehöll information om medlemmarnas HIV-status vilket man ansåg kränker deras integritet. På grund av det så vidtog Grind åtgärder och har i skrivandes stund slutat att dela just denna information vidare till tredje parts aktörer.

  Sociala konton

  Du har även möjligheten att länka dina sociala konton till din Grindr profil. Du kan till exempel ange ditt Instagram, Twitter eller Facebook som enkelt ansluts till Grindr appen. Just ovanstående uppmuntras aktivt av teamet bakom Grindr eftersom det kan indirekt leda till att förbättra dina matchningar samt även öka frekvensen av dessa. Vidare så kommer det även att öka din attraktionskraft och visa på att du är en genuin och seriös person som letar efter sin själsfrände.

  Grindr App

  Grindr App
  • Designen är ganska enkel och intuitiv
  • Appen fokuserar mer på individen än själva funktionerna
  • Finns att ladda ner helt kostnadsfritt
  • Användarvänlig och lätt att navigera genom
  • Finns för både Android- och iOS användare

  Grindr appen är generellt väldigt lätt att använda. Den finns tillgänglig både för Apple App Store och Google Play Store. Plattformen fokuserar främst på att hjälpa dig komma i kontakt med en potentiell dejt så snart och så nära som möjligt. Om du säkerställer att hela din profil är ifylld så kommer du säkerligen att locka fler nyfikna medlemmar, jämfört med att utelämna information om dig själv.

  Dina favoriter, matchningar och meddelande knappar finns att hitta på nedre delen av din enhet. Du har möjligheten att lokalisera alla dina potentiella matchningar med hjälp av dessa specialfunktioner. Om du är en person som alltid är i farten så är den här appen definitivt värd ett seriöst försök.

  Grindr Genuina Recensioner

  "Appen är en av de bästa som finns när det kommer till att snabb dejter. Ibland när jag befinner mig på en bar så plockar jag upp appen för det finns med största sannolikhet alltid singlar tillgängliga online oavsett var jag befinner mig. Oftast har jag lyckats fått till dejter via Grindr på endast några minuter. Men jag börjar dock bli en aning lätt irriterad av formatet. Jag får ungefär 10 nya meddelanden varje dag och det finns inget sätt att filtrera dessa på. Ibland har jag lyckats tappa bort den medlem jag faktiskt varit intresserad av att prata med bland alla dessa killar som bara vill att jag ska skicka nakenbilder. " - Arkitekt (31)

  Design och användbarhet

  Grindr är en dejtingapp med ett modernt format, vilket gör den mycket lätt att använda. Efter den snabba installationen är registreringsprocessen ganska enkel. Sammantaget finns det inga nackdelar med funktionaliteten i Grindr. Appen tömmer inte mycket batteri, enskilda undersidor laddas mycket snabbt och meddelanden visas snabbt och pålitligt.

  Grindr Kostnader och priser

  Gratis tjänster
  • Skapa profil
  • Visa upp till 100 olika matchningar
  • Skicka och ta emot meddelanden
  • Välj en stam
  • Grundläggande filter
  • Utforska profiler
  • Skapa grupp chat
  Avgiftsbelagda tjänster
  • Push notifikationer
  • Visa upp till hela 600 matchningar
  • Visa endast online medlemmar
  • Välj upp till 3 olika stammar
  • Blocka medlemmar och favorisera utan begränsning
  • Spara och skicka chatt fraser

  Är Grindr dyrt eller billigt?

  Jämförelse med andra plattformar så är Grindr genomsnitt.

  Betalningsalternativ
  • via Mobiltelefon

  Grindrs grundläggande app är gratis och stöds av annonser. Den använder platsteknik på iOS- och Android-enheter så att användare direkt kan ansluta till andra män i området de befinner sig i. Med gratis meddelanden verkar appen fungera bra för sina medlemmar. Som standardmedlem kan man se upp till 100 profiler.

  Om du vill se fler profiler och uppleva Grindr XTRA kan du gå med i en gratis testperiod på 7 dagar. Denna uppgradering samarbetar med Grindr XTRA Lite premium. Det betyder att du, efter 7 gratis-dagar, automatiskt kommer att bli prenumerant som månadsvis förnyar medlemskapet. Med Grindr XTRA Lite Premium kan du bläddra bland 300 profiler och dra nytta av annonsfri tillgång.

  Om du prenumererar på Grindr XTRA Premium kan du bläddra i upp till 600 profiler. Denna typ av premie erbjuds som en 3-månaders, 6-månaders och 12-månaders prenumeration. Andra funktioner inkluderar läskvitton, "Diskret app" -ikon, filtrera och markera profiler som "nyligen chattade", spara och skicka chattfraser, chatta, klicka och “favorita” användare via Utforskningsläge, visning av “enbart online” och snabbskicka senaste foton.

  Alla prenumerationer förnyas automatiskt på samma villkor tills du avbryter. För att avsluta en prenumeration på en iOS -enhet, öppna dina prenumerationer och tryck på "Hantera". Gå till din Grindr XTRA- eller Grindr XTRA Lite -prenumeration och stäng av "Automatisk förnyelse". För Android -enheter, gå till Play Butik, öppna "Konton" och tryck sedan på "Prenumerationer". Du hittar dina Grindr -prenumerationer där och tryck sedan på ”Avbryt”.

  Specialfunktioner

  Denna dejtingapp kommer med några specialfunktioner som ger den en unik användarupplevelse som både är rolig och distinkt.

  Gaymojis

  De Gaymojis som du kan använda dig av på Grindr plattformen är särskilt anpassade med ett LGBTQ-tema. Dessa erbjuder dig ett mer roligt och intuitivt sätt att tala ditt eget språk med de andra medlemmarna. Det finns för närvarande över 500 Gaymojis tillgängliga och de finns inte tillgängliga hos någon annan app. Krydda dina konversationer och få fram dina vildaste uttryck när du diskuterar datum, resor, roliga minnen, din välmående, killar (uppenbarligen) och mycket mer.

  Knackningar

  Knackningar ger dig möjligheten att aktivt påvisa intresse för en annan medlem utan att behöva starta en konversation. Om du lyckas fånga uppmärksamheten hos den specifika medlemmen så har de möjligheten att initiera en konversation med dig på egen hand.

  Favorit

  Favoriter är ett sätt att bokmärka nya profiler som du finner intressanta. Du kan sedan ta kontakt med dessa medlemmar vid ett senare tillfälle. Till skillnad från knackningar så kommer de medlemmar du lagt till på listan inte att få reda på just detta.

  Utforska

  Den här funktionen ger dig möjligheten att leta och upptäcka andra medlemmar som nödvändigtvis inte befinner sig i det land som du befinner dig fysiskt i. Dock så är detta en funktion som finns endast tillgänglig för medlemmar som uppgraderar till ett premium konto.

  Vårt betyg

  Registrera dig: 3,0 / 5
  Kontakt: 3,0 / 5
  Profilkvalitet: 3,5 / 5
  App: 3,0 / 5
  Genuina Recensioner: 4,0 / 5

  Redaktörens slutsats

  DatingScout.se Autor Chris Pleines
  Grindr är fortfarande utan tvekan en av världens största sociala nätverksappar för homosexuella, bisexuella, transsexuella och queer individer. Appen fokuserar väldigt mycket på de snabb- svepande, chattande och mötesfunktionerna som de flesta populära dejtingappar tenderar att vara bepansrade med. Plattformen har en visuellt inbjudande och ganska organiserad design, enkelt användargränssnitt och geolokaliseringsteknik. Just geolokaliseringsfunktionen är en av dessa element som bidragit till att fler och fler medlemmar registrerat sig under senare tid. Dock så är det så att om du är typen vars huvudsakliga syfte är att leta efter ett seriöst förhållande, så är kanske just Grindr appen en plattform som du inte ska rikta all fokus på. Även om dessa typer av relationer förekommer och kan hittas på plattformen så rekommenderar vi fortfarande att ta en titt på andra plattformar och appar för den delen för att tillfredsställa din sug efter romantiska möten.

  Grindr FAQ

  Fakta

  Hur fungerar Grindr webbplatsen?

  Grindr webbplatsen är egentligen inte den faktiska platsen där dejting möjligheterna erbjuds. Det är i själva fallet en introduktion till Grindr appen. Den innehåller även en sekretesspolicy, användarvillkor och annanrelaterad supportinformation till Grindr.

  Vad är Grindr appen för något?

  Grindr-appen är den första dejtingappen för homosexuella. Den lanserades 2009 och erbjuder idag förutom homosexuella utan även bisexuella, transsexuella och queer individer chansen att träffa någon.

  Vem skapade Grindr?

  Grindr LLC heter företaget bakom Grindr. Idag så har de vuxit till en av de största sociala nätverksapparna för homosexuella, bisexuella, transsexuella och queer individer.

  Är Grindr en riktig dejting plattform?

  Svaret är Ja. Det drivs av Grindr LLC, vilka specialiserat sig på utveckling av databasdrivna dejting plattformar. Grindr LLC har drivit Grindr i över tio år.

  Medlemskap

  Hur fungerar Grindr dejtande?

  Först måste du registrera ett konto med en giltig e-postadress, Facebook konto eller Google konto. Du måste även ange din nuvarande könsidentitet. Vidare så måste du även tillåta Grindr appen att lokalisera din nuvarande fysiska plats. På det här sättet så har du möjligheten att få matchningar med just medlemmar som är online och finns i närheten av dig.

  Vad är "My Tribe" på Grindr?

  "My Tribe" är en av de unika delarna på din profil. Det är en uppsättning av olika kategorier som ytterligare beskriver din sexuella identitet. De olika stammarna inkluderar Bear, Clean-Cut, Daddy, Discreet, Geek, Jock, Leather, Otter, Poz, Rugged, Trans och Twink.

  Hur tar jag kontakt med andra medlemmar?

  Du har möjligheten att ta kontakt med andra Grindr medlemmar på två olika sätt, nämligen genom chatt eller knackningar. Du kan antingen chatta individuellt med dessa medlemmar eller skapa en gruppchatt. På samma sätt kan du enkelt filtrera olästa men även favorit meddelanden. Knackningar visar andra Grindr homosexuella som visat intresse för din profil. Dessa kan ytterligare finjusteras och filtreras till snygga, vänliga och heta.

  Hur rapporterar jag missbruk på Grindr plattformen?

  Du kan rapportera en medlem på Grindr plattformen genom att använda dig av knappen Block/Report längst som du hittar längst upp till höger i din chattkonversation.

  Användbarhet

  Vad är Grindr botar för något?

  Botar har identifierats och rapporterats av flera medlemmar. Dessa botar lockar medlemmarna att klicka på olika typer av länkar som i värsta fall kan installera ett skadligt virus på den specifika användarens enhet. En metod som du kan använda för att upptäcka en bot är att de tenderar att lista sin längd som mindre än 3 fot. Konversationer med dessa mynnar sällan ut in något vettigt och begripligt eftersom deras svar är förprogrammerade.

  Hur är Grindr egentligen?

  Baserat på det faktiska testet så är de matchningar som föreslås ganska nära ens egen fysiska plats. Du har också möjligheten att lokalisera medlemmar som inte nödvändigtvis matchar dina preferenser men som är online just nu. Om dessa medlemmar visar intresse för din profil så måste de besöka din profil. Vi mottog också privata meddelanden och foton under vårt test. Dessa meddelanden mottogs från användare som letade efter förhållanden utan krav.

  Var är Grindr mest populär och var är den blockerad?

  Enligt forskning så är Grindr plattformen mest populär i länder som USA, Brasilien, Storbritannien, Venezuela och Mexiko. Den är dock helt förbjuden att använda i länder som Libanon, Turkiet, Iran, Saudiarabien, Indonesien, Egypten, Kina, Förenade Arabemiraten, Ukraina och Ryssland.

  Hur loggar jag in på Grindr?

  Ange din e-postadress och lösenord och sedan klicka på Logga in. Ett annat sätt är att logga in genom att använda din Facebook. Klicka på logga in med Facebook och tillåt Grindr använda ditt Facebook konto för att logga in på Grindr plattformen.

  Finns Grindr tillgänglig både för iPhone och Android?

  Svaret är Ja. Grindr-appen kan laddas ner både i Apple App Store och Google Play Store. Hur kan jag se mitt avstånd till en annan medlem? Under deras användarnamn så kan du ta reda på hur många meter bort den andra medlemmen befinner sig från dig.

  Hur vet jag om någon har blockerat mig?

  Om någon blockerat dig på Grindr plattformen så kommer deras profil att försvinna helt och du kommer inte att kunna se den längre. För att kontrollera om de verkligen blockerat dig eller kanske tagit bort sin profil så kan du skapa ett helt nytt konto. Om medlemmen i fråga dyker upp igen som förslag på matchning så har denna medlem blockerat dig från kontaktlistan.

  Hur blockerar jag någon på Grindr?

  Innan du blockerar någon så vill vi poängtera att du kan återställa medlemmar som du blockerat tidigare men du har inte möjlighet att avblockera enskilda konton. För att blockera någon så behöver du klicka först på din "profil". Under "Inställningar", klicka på "Avblockera alla" och slutligen på bekräfta.

  Kan jag använda Grindr på en bärbar dator?

  Grindr är inte officiellt tillgänglig på bärbara datorer, men du kan fortfarande installera det med lite justeringar. Dock så är Grindr tänkt att främst användas som en mobil app.

  Säkerhet

  Kan Grindr spåra din fysiska plats?

  Grindr samlar in var du befinner dig genom GPS, Wi-Fi och/eller mobiltelefon i din enhet så ja, det kan spåra var du befinner dig för tillfället.

  Kan du vara anonym på Grindr?

  Du kan vara anonym på Grindr genom att ladda upp ett ansiktslöst foto och välja att lägga till ytterst lite information om din personlighet.

  Kommer Grindr att dyka upp in min Facebook flöde?

  Även om användare har möjlighet att länka sina sociala mediekonton till Grindr så behöver du inte oroa dig för att Grindr helt plötsligt kommer dyka upp i ditt Facebook flöde. Om du oroar dig för din privata information så behöver du inte oroa dig eftersom Grindr ej kommer att samla in data från din Facebook konto.

  Validerar Grindr medlemmarnas profiler och genomför de bakgrundskontroller?

  Svaret är Ja. Som en del av de användarvillkor som du samtyckte till så gör moderatorerna bakgrundskontroller av alla medlemmar för att avgöra om informationen som du angett stämmer med verkligheten. Som villkoren anger så måste medlemmarna följa plattformens riktlinjer. När en medlem bryter mot de riktlinjer och regler som Grindr satt upp så förbehåller man sig rätten att de aktivera eller permanent ta bort din medlemsprofil.

  Avbryt

  Varför har mitt konto på Grindr blockerats?

  Grindr tillåter inte medlemsprofiler som bryter mot deras profil riktlinjer som inkluderar men är inte begränsade till: ingen form av pornografi, omnämnande av skjutvapen, vapen och droger, upphovsrättsskyddade foton samt bilder av någon annan.

  Hur tar jag bort mitt konto Grindr konto?

  Klicka på "Sekretess" under "Inställningar" och klicka sedan på "Radera profil". Om du tar bort ditt konto kan det inte återaktiveras och all din information går förlorad för alltid.

  Hittade du inte svaret på din fråga? Fråga oss!

  Ställ din fråga.
  Ange ditt namn.
  Hur mycket är 3+9?*

  Ange ett giltigt svar.

  Tack för din fråga. Vi kommer att besvara den så fort som möjligt.

  Anpassade Rekommendationer

  Lisa
  Vilken dejtingplattform passar hyst dig?

  Få din skräddarsydda rekommendation

  Få mer information...

  Infos

  Företag:Grindr LLC
  Adress:750 N. San Vicente Blvd, West Hollywood, California 90069, USA
  E-post:help@grindr.com