Vilka är vi?

I över 15, år har Datingscout regelbundet testat välkända nätdejtingsajter och mobilappar samt de senaste nätdejting-plattformarna. Läs mer om oss och hur allt började.

Nätdejting i 15 år.

Du kan läsa om vad som fick oss att gå framåt i vårt arbete genom tiderna.

2021: Boken “Online Dating for Dummies” publicerades av grundaren av DatingScout.

Chris Pleines, vår dejtingexpert på Dating Scout, har skrivit boken Online Dating for Dummies. Den ger singlar massor av hjälp och tips om hur man navigerar i nätdejtingsdjungeln och var man har störst chans att hitta den dejt man söker. "Online Dating for Dummies" finns tillgänglig i välkända bokhandlare och onlinebutiker som Amazon.

Online Dating für Dummies

Och nu?

Coronaviruset är fortfarande en pågående utmaning. Trots lockdowns och restriktioner letar singlar fortfarande efter en partner på nätet. Därför fortsätter vi att utöka våra tjänster till andra länder. Vi hjälper nu även läsare att hitta kärleken i Italien, Frankrike, Sverige, Brasilien och Finland. Många länder kan förlita sig på rekommendationerna från dejtingexperterna från Dating Scout.com i framtiden, eftersom vi fortfarande planerar att expandera.

2020: Coronapandemin och Nätdejtingens uppsving

Dejtingtjänster runt om i världen reagerade snabbt och erbjöd riskfria dejtingalternativ såsom videochattar. Ändå, efter veckor av isolering, ville många inte längre vara ensamma och började leta efter en partner online.

Nätdejting blomstrar och vi växer också. Vi hjälper nu singlar i Danmark att välja rätt dejtingsajt och ger tips för att hitta den rätta partnern.

Sedan i år är vi den första och enda jämförelsesajten för nätdejting som kan visa datadiagram i realtid om antalet nya medlemmar och medlemsaktivitet på varje dejtingsajt, jämfört med andra sajter inom samma kategori.

2019: Hur ser människorna som nätdejtar ut världen över?

Vi vill samla in och analysera en unik mängd data från singlar världen över med hjälp av artificiell intelligens. Studien är världens första av sitt slag, den undersöker och förklarar olika egenskaper hos profilbilder - från ansiktsuttryck, bakgrunder, hobbies, accessoarer till dejtingintentioner. Studien baseras på mer än 24 miljoner profilbilder.

Vi samlar naturligtvis inte bara in data från USA. Faktum är att vi har samlat in data från totalt 16 länder. Vi uppdaterar ständigt våra studier så att vi inte missar några bild-trender och tips.

Dating Scout lanseras nu och görs tillgängligt i Spanien.

2017/2018: Vi fortsätter växa!

Vår jämförelsesajt fortsätter att växa globalt: Vi lanserar i USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Singapore och Hong Kong.

2016: Expansion och Facebookstudie

LMU Logo

Vår jämförelsesajt för dejtingsidor blir alltmer populär. Vi expanderar till våra grannländer Schweiz och Österrike. Teamet växer i takt med att vi ställs inför nya utmaningar.

Slutligen publicerar vi, i samarbete med Ludwig Maximilians Universitetet i München, vår andra stora Facebook-studie med över 10 000 profiler och 4,2 miljoner datapunkter.

2015: DatingScout.com i Silicon Valley

Vi deltar i det tyska Accelerator-startprogrammet som finansieras av den tyska staten, vilket ger tyska startups möjlighet att lära sig från några av de största företagen i Silicon Valley, Kalifornien.

Vi får möjlighet att studera den amerikanska dejtingmarknaden direkt på plats under flera månader. Vi lär oss enormt mycket, eftersom många dejtingsidor utvecklas i USA och vi befinner oss direkt vid källan.

2014: Expansion av DatingScout.com

Nätdejting kan bli en fälla: förvirrande layouter, dolda kostnader och välorganiserade bedragare kan snabbt förstöra ditt flirtande. Vårt jobb är att varna för dessa fällor och rekommendera säkra dejtingsajter – de bästa. Andra recensions- och jämförelsesajter presenterar information om nätdejtings-plattformar som antingen är inaktuella, ofullständiga eller svåra att förstå.

För att motverka detta utökar vi vår blogg med användbart material – erbjuder tester och erfarenhets-rapporter, och börjar planera studier om ämnet nätdejting för att kunna ge det bästa svaret på den enkla frågan: ”Vilken dejtingsajt passar MIG bäst?"

2008: Dejtingguiden

Vår blogg lockar allt fler läsare i takt med att vi regelbundet testar nya dejtingsajter och appar. Vår kunskap om nätdejting och användarnas avsikter av dejtingsajter blir mer och mer välgrundad. Utifrån detta gör vi våra bloggartiklar och recensioner mer och mer varierande för att tillgodose vad våra besökare vill veta.

2007: Bloggen

Pluggar du datavetenskap och är singel?
Detta är regeln i vår vänskapskrets. De höga kraven på kursen, kombinerat med den uppenbara bristen på kvinnor inom datavetenskapsprogrammet, ger sällan möjlighet att träffa människor utanför universitetet för snabba flirtar.

Nätdejting verkar som den perfekta lösningen för oss. Dock är branschen fortfarande långt ifrån att vara lika mångfaldig som den kommer att vara om 12 år. Dejtingsajterna som utger sig för att vara seriösa och lovar verklig framgång är inte prissatta för studenter. Dessutom är vi inte beredda att betala för något som vi inte kan räkna med har absolut framgång.

Ändå ger vi inte upp hoppet och får snart en lysande idé om hur vi kan använda dejtingsidor utan att det ska kosta oss pengar. Vi bygger vår egen blogg där vi presenterar och jämför olika nätdejtingsajter som finns på marknaden. I gengäld får vi gratis demo-konton.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att hjälpa människor över hela världen att navigera i nätdejtingens terräng för att hitta den typ av relation de letar efter. Vårt jobb är att göra det enklare för dig att hitta en partner på nätet.

Vi på Dating Scout ser oss själva som oberoende och objektiva observatörer av  singelmarknaden. Vi testar leverantörer av nätdejting för deras kvalitet, effektivitet och tillförlitlighet - dvs. förhållandet mellan pris och prestanda.

Vi vill inte bara göra singelmarknaden, som växer för varje dag, hanterbar för dig, vi vill också förmedla praktiska tips om hur du kan maximera din personliga framgång inom nätdejting. Framför allt vill vi skydda singlar från att förlora tid och pengar.

Vår webbplats är indelad i fyra områden:

I. Testning och jämförelse av nätdejtingsajter

Vi vill visa dig de olika alternativen för att hitta en partner online - skillnaden mellan kontaktannonser, dejtingbyråer, dejtingappar och andra typer av plattformar - för att du slutligen ska kunna hitta det bästa alternativet. Varje nätdejtingsajt erbjuder olika funktioner och prisnivåer och har sina egna styrkor och svagheter. Vi går djupt in i testning och granskning av varje nätdejtingsajt så att du kan registrera dig med gott samvete och få valuta för pengarna.

online-dejting-tips

II. Nätdejting Tips

I de artiklar vi publicerar utforskar vi ämnen som flirtande, relationer och allt som har med nätdejting att göra. Vårt utbud inkluderar tips om hur man skapar en bra profil, väljer de bästa bilderna att ladda upp och andra tips för att kunna skapa de verktyg som krävs för att lyckas med nätdejting. Vi skriver också artiklar om hur man beter sig på dejtingsidor och de bästa sätten att interagera med andra medlemmar - med det främsta syftet att ge dig framgång i att träffa nya människor och hitta romantik på dejtingsidor online.

III. Studier om nätdejting och Press

  1. Dating Scout publicerar studier om nätdejting i USA. Vi har en nyligen genomförd studie från 2024 som analyserar över 22 miljoner profilbilder från nätdejtingsajter från 11 länder där artificiell intelligens användes för att få insikter om användarnas beteenden, självbild och sexuella läggning. Detta är den första studien av sitt slag – ladda ner den gratis.
  2. Dating Scout har varit en tillförlitlig källa och bidragit till välkända pressorgan som Cosmopolitan, Women’s Health, Bustle med flera. Kolla in vårt pressinflytande här

IV. Användarupplevelser

För att kunna fullfölja vårt syfte är det viktigt att vara mer transparent på marknaden för nätdejting, så din feedback är viktig.

Därför kan du betygsätta varje dejtingsajt hos oss och dela viktig information med andra läsare. Eller så kan du också bläddra igenom recensioner från andra användare på ett liknande sätt som när du besöker TrustPilot. Du kan hitta användarupplevelserna på varje testrecension!

Naturligtvis kan du alltid kontakta oss om du har några frågor eller om du vill föreslå en ny webbplats att testa.

Kreditering

År 2014 deltog vi i startprogrammet German Accelerator i Silicon Valley, där vi fick en djupgående inblick i den amerikanska och internationella marknaden för nätdejting.

Alla våra studier publiceras i samarbete med Ludwig Maximilian University i München.

Avslutningsvis vill vi ge erkännande till media som Women’s Health, Cosmopolitan, Bustle, UpJourney, med flera, som har hjälpt oss att nå en bredare publik. Vi har medverkat i internationella TV-program (Good Morning Germany, BR Television, etc.) och gästat i internationell radio (The New Wave, Deutschlandfunk, etc.) för intervjuer. Pressen känner till oss mycket väl. Som dejtingexperter och med vår studie har vi redan refererats som källa över 300 gånger. Du kan se vår pressbevakning här.

Grundaren till Dating Scout och dejtingexperten Chris Pleines har också bjudits in att vara huvudtalare vid en av världens största konferenser för online-marknadsföring, iDate. Du kan se reprisen här.

se reprisen här.

Hängivenhet till Nätdejtingens framgång

Teamet på DatingScout.com växer ständigt och är hängivna till att ge dig den bästa möjliga informationen när du letar efter en partner och en tydlig översikt över nätdejtingsdjungeln.

Denna webbtjänst stöds av er, våra kära läsare. Om du registrerar dig på en dejtingsajt via någon av våra länkar får vi en affiliat-provision. Detta är viktigt för att kunna erbjuda gratis, omfattande testrecensioner och för att betala vårt redaktionsteam. Det tillkommer inga extra kostnader för dig om du väljer att registrera dig via våra länkar. För många sajter som finns här får vi ingen kompensation alls. Detta påverkar dock inte vårt betyg.

Vi får heller inte någon provision om du väljer att avsluta din prenumeration på dejtingappen. Därför har vi inget incitament att rekommendera något som inte tillfredsställer dig. ;-)

Vi önskar dig all framgång på vägen till din stora kärlek :)

Vi finns redan där för dig i dessa länder: