Tinder

Vår recension

Tinder är en av de mest populära dejting apparna idag som även tillhandahåller en webbplattform med samma funktioner. Det är känt för sin unika svep funktion. Individer med lagförbar ålder, oavsett generation, har möjligheten att använda sina instinkter för att svepa antingen åt vänster eller åt höger samt slutligen hitta någon som matchar ens egna preferenser.

Medlemmar som ömsesidigt gillar varandra kan ta kontakt med varandra och på det sättet ha en chans att träffas i verkligheten genom just Tinder appen. Det enda du behöver göra är att fortsätta svepa tills du hittar någon som matchar dina individuella preferenser. Du måste dock först definiera vad dessa unika preferenser innebär. Olika individer använder Tinder för att hitta sina bekanta, vissa vill hitta sann kärlek medans andra vill endast ha korta intima förhållanden.

Tinder har hjälpt många av sina medlemmar, särskilt de som saknar dejting erfarenhet i det verkliga livet att hitta en potentiell kandidat för just detta. Oavsett om du hänger hemma alla dagar i veckan eller fastnar på jobbet all din vakna tid så har du fortfarande chansen att träffa någon som kan fullborda dig inombords.

Oavsett om du letar efter en klassisk flört eller något mer långsiktigt och seriöst så kommer Tinder uppfylla dina krav. Fortsätt att läsa recensionen nedan för att ta reda på hur just du kan dra nytta av Tinder för att hitta lyckan.

Nya medlemmar på Tinder i oktober 2021 i jämförelse

Här kan du se hur medlemssiffrorna på Tinder utvecklas jämfört med andra

Test Chaturbate gratis

Medlemsaktivitet på Tinder i oktober 2021 i jämförelse

Så här aktiva är Tinder-medlemmar jämfört med andra

Test Ashley Madison gratis

Tinder Medlemsstruktur

Medlemmar
190 000 från Sverige
Medlemsaktivitet
6 000 dagliga inloggningar
Kön Proportion
45 %
55 %
 • Över 10 miljoner användare över hela världen
 • Mer än 190 000 användare i Sverige
 • De flesta av medlemmarna är vuxna i mellanåldern

Tinder är i skrivande stund den överlägset populäraste och mest omtalade dejting appen i Sverige idag. Många har en uppfattning om Tinder som en plattform som lockar individer med en ytlig syn som sällan letar efter något seriöst förhållande utan mer lockas av ett kort intimt förhållande. Föregående paragraf påstås stämma in just för män, medans när det gäller kvinnor så är det precis tvärtom.

Kvinnor
Män

Åldersfördelning

 • 18-24
 • 25-34
 • 35-44
 • 45-54
 • 55+

Registrera dig på Tinder

 • Snabb och enkel registreringsprocess
 • Du kan registrera dig med ditt Facebook konto, mobilnummer eller din e-postadress
 • Verifiera din e-postadress eller mobilnummer för att slutföra din registrering
 • Ladda upp ditt bästa foto för att öka sannolikhet för att hitta din själsfrände

Registrering på Tinder plattformen tar endast några minuter. Det först du behöver göra för att bli en legitim användare är att ange ditt mobilnummer eller din e-postadress. När detta är gjort så kommer du att få ett verifieringsmeddelande till den specifika kanal som du valt i föregående steg.

Vid verifieringen ska du ange ditt namn, födelsedag, kön och profilbild för att slutföra själva processen. Till skillnad från tidigare recensioner är det inte i dagens läge nödvändigt att ha ett Facebook konto för att kunna bli medlem på Tinder. Istället, så är Facebook ett av de flertal metoder som du kan använda dig av vid registreringen av ett Tinder konto.

Det är inte nödvändigt att bli premium medlem för att kunna hitta din dröm matchning men dock så ska man vara medveten om att svepningsupplevelsen kan kännas begränsad utan just premium funktionerna.

Sedan du registrerat dig är väldigt enkelt och bekvämt, kan du förvänta dig att se några falska profiler. Så var noga med att vara extra försiktig innan du sveper den profilen till höger.

Eftersom registreringsförfarandet är ganska enkelt så bör du även vara beredd att stöta på ett antal falska profiler under din svapjnings session. Du bör därför vara extra vaksam och försiktig innan du tar kontakt med dessa individer.

Hur man undviker falska profiler och bots

 • Profiler med endast en bild samt lite eller nästan ingen personlig information alls bio är antingen inaktiva eller falska.
 • När du matchas ihop med någon så ska du aldrig klicka på externa länkar som dessa individer har en tendens att göra.
 • Du bör lita på din instinkt och har du en känsla av att du pratar med en bot snarare än en riktig person så bör du anmäla kontot till kundsupporten och fortsätta vidare med din svepande.

5 viktigaste tipsen för profilbilder

 • Ladda upp minst 4 till 5 bilder av dig själv med tydliga konturer
 • Inkludera lite variation i dessa bilder. Till exempel så kan du använd ett porträtt, en helkropps bild samt bilder som föreställer dig själv under dina favoritaktiviteter och hobbyer. Foton som berättar en historia är ett bra sätt att få igång samtalaet med den andra personen.
 • Undvik bilder med special filter. Inga hund eller katt öron!
 • Undvik solglasögon eftersom dina ögon behöver vara fullt synliga på bilderna
 • Ladda upp kvalitets bilder och undvik otydliga och suddiga bilder. Fråga dig själva alltid också huruvida bakgrunden i dina bilder bör visas för andra.

Skapa kontakt Tinder

 • Skicka meddelanden är gratis för matchade användare
 • Medlemmar som ömsesidigt gillar varandra kan skicka och svara på varandras meddelanden
 • Avmarkera matchiningen för att stoppa hen från att skicka meddelanden till dig
 • Det går inte att radera ett enda meddelande, men du kan dock radera hela konversationer
 • Använd Tinder Gold och Tinder Plus för att få tillgång till fler funktioner

Tinder är en dejting app som bygger på olika former av meddelanden. Det är därför av yttersta vikt att du hela tiden aktivt deltar i konversationer antingen påbörjade av andra medlemmar eller dig själv. På Tinder kan även skicka ett obegränsat antal meddelanden till en annan medlem förutsatt att ni ömsesidigt gillar varandra.

Du kan aldrig skicka meddelanden till andra användare som inte svepar omgående åt höger när de får syn på din profil. Du kan också blockera en medlem om du anser att ni inte klickar ihop av någon anleding. Otrevliga och allmänt störande medlemmar kan även rapporteras in till supportteamet.

Tinder sökningar är endast möjlig för matchade profiler. Du kan inte leta efter specifika användare som använder den här appen om ni inte har redan gillat varandras profiler. Tinder är även den största dejting appen sett till antalet nedladdning och medlemmar i Sverige. Du kommer således att ha en stor chans att hitta en själsfrände om du ger plattformen en ärlig chans.

Tinder Profilkvalitet

 • Välj "mer" om ditt kön preferens inte är tillgängligt bland de första valen och skriv in det ord som bäst beskriver det
 • Du kan inte ändra ditt namn eller ålder på Tinder om såvida du inte registrerat dig via Facebook. Om du gjort de sistnämnda så måste du ändra uppgifterna på just Facebook för att ändringarna ska träda i kraft på Tinder.
 • Lägg till hymn till din profil med Spotify
 • Du kan lägga till, ta bort eller omorganisera bilderna på din profil.
 • Aktivera Smart Photo funktionerna efter att du laddat upp minst tre profilbilder för att låta Tinder välja vilket är det bästa fotot som potentiellt kommer öka din chans att får relevanta matchningar.
 • Lägg till mer information om dig själv i bio delen för att locka fler potentiella kandidater.

  Tinder har en intressant layout av dess olika medlemsprofiler. Du kan exempelvis lägga till musik och foton för att göra det mer visuellt tilldragande och attraktivt. Du kan även enkelt ansluta ditt Instagram konto för att hjälpa ditt potentiella prospekt att läsa mer om dig som person.

  Dina senaste bilder visas på din profil och det finns en länk till din Instagram så att medlemmarna kan med enkelhet skicka en begäran om att följa dig. Samma gäller för Snapchat plattformen.

  Söta bilder och filter framhäver din personlighet mer detaljerat. Slutligen tillåter Tinder dig även att ansluta ditt konto till Spotify, även utan att för den delen ha ett aktivt Spotify konto och visa din typ av musik till dina profil beaktare. Var noga med att framhäva musik som definierar dig som person.

  Du kan också välja att bara ha en profil med en låg karaktär vilket innebär att du lägger in minimalt med information om dig själv och din personlighet. Dock så ökar du chansen till mer publicitet ju mer information du lägger in om dig själv på din profil.

  Tinder plattformen stöder även individer inom LGBTQ + rörselsen och ger dessa personer möjligheten att välja den rätta benämningen för att definiera sin sexuella läggning. Din profil kan stängas av om du inte är aktiv på själva plattformen under en tidsperiod. Om du vill behålla din profil så kan du välja att logga in omgående för att undvika obehagliga överraskningar.

  Tips om vad du ska skriva på din Tinder Bio för att få mer potentiella svepningar

  • Gör din bio inbjudande för att öka potentiella prospekter
  • Var inte rädd för att lägga till lite mer av vad du gillar att göra och vad som intresserar dig
  • Att lägga till lite humor har aldrig skadat eller bidragit med negativa konsekvenser för den delen
  • Använd enkla ord och undvik poetiska ordval eftersom de kan förvirra andra

  Tinder App

  • Designen är intuitiv och visuellt tilldragande men du behöver bekanta dig med ikonerna först
  • Enkel svepfunktion är väldigt bekväm och enkelt att använda för de flesta
  • Ladda ner Tinder Dating App från Apple Store, Google Play Butik och Blackberry gratis
  • Anslut ditt konto enkelt till din Instagram, Spotify eller Snapchat

  Tinder används mest på mobiltelefoner. Svepningarna är väldigt enkla att manöverera och layouten är ganska attraktiv med alla
  visuellt tilldragande ikoner, färger och profilmusik. Men se till att bekanta dig först med just de olika ikonerna innan du klickar på dem
  för att undvika att slösa kraftfulla krediter som en Superlike, Boost eller Ångra. För mobiltelefoner som har operativsystem Windows
  OS så har du alternativet att ladda ner "6tin" istället. Just denna ap är en tredje parts app från Tinder, eftersom huvud appen ännu
  inte är tillgänglig i Windows Store.

  Tinder Genuina Recensioner

  "Att använda Tinder är spännande och överväldigande med tanke på antalet medlemmar som jag kunde välja mellan. De flesta matchningarna som jag hittade hade dock väldigt lite information om sig själva listade på själva profilsidan. Jag kunde således inte lära mig mer om dessa personer utan hade endast möjligheten att gilla de och sedan hoppas att de gillar en tillbaka. Ärligt talat tvekade jag att göra det ganska ofta eftersom jag inte är säker på att användarprofilerna är genuina. Till sist tog jag mig till mods och svepande åt höger. Jag upptäckte snabbt att de jag matchade ihop med vara ganska trevliga individer överlag. Det kanske är så att jag inte kommer att stöta på respektlösa och otrevliga medlemmar ändå... "

  - Ea, Post-Grad Student, 23

  Tinder Kostnader och priser

  Gratis tjänster
  • Ladda ner Tinder appen
  • Registrering
  • Vänster svep
  • Ladda upp en profilbild
  • Hitta medlemmar nära din plats
  • En super like per dag
  Avgiftsbelagda tjänster
  • Avgiftsbaserade tjänster
  • Se medlemmar som gillar dig
  • Omedelbara matchningar
  • Obegränsad likes och höger svepningar
  • Var först i kön av alla
  • Hitta andra medlemmar runt om i världen
  • Spola tillbaka din svepning

  Är Tinder dyrt eller billigt?

  Jämförelse med andra plattformar så är Tinder genomsnitt.

  Varaktighet / Krediter / MyntKostnaderTotalt
  Tinder Gold
  1 Månad275,00 SEK / Månad275,00 SEK
  6 Månad165,83 SEK / Månad995,00 SEK
  12 Månad110,75 SEK / Månad1 329,00 SEK
  Tinder Plus
  1 Månad165,00 SEK / Månad165,00 SEK
  6 Månad108,17 SEK / Månad649,00 SEK
  12 Månad70,75 SEK / Månad849,00 SEK
  Betalningsalternativ
  • Kreditkort
  • Betalkort
  • via Mobiltelefon

  Tinder Plus och Tinder Gold är premiumuppgraderingarna som finns i dagens läge tillgängliga för medlemmar på Tinder plattformen. Båda medlemskapen innehåller funktioner som obegränsade likes, svepningar, spolning, fem super likes per dag, 1 boost varje månad samt passfunktionen för att låta dig se medlemmar från hela världen. Den enda skillnaden mellan de två bortsett från priserna är en extra specifik egenskap hos Tinder Gold. Just med Tinder Gold så kan du se vem som gillade dig först. Inget behov av att vänta på en matchning eftersom du direkt kan svepa åt höger och skicka meddelanden till den andra användaren.

  Specialfunktioner

  Tinder erbjuder flera olika typer av funktioner för att göra själva svepning spelet enkelt och ännu mer spännande. Dock så kan dessa specialfunktioner endast nyttjas med en form av premium medlemskap:

  Boost

  Få fler chanser att hitta en match om du utökar vidden av din profil. Använd boost krediter för att komma först i kön under trettio minuter och låt fler potentiella kandidater ha chansen att svepa din profil åt höger.

  Superlike

  Varje dag får du en gratis Super Like att skicka till en medlem som du väljer. Om du vill ha mer, prenumerera på ett premiumkonto. Ikon för Super Like är den blå stjärnan. Att klicka på det betyder att du tror att medlemmen står ut från alla andra medlemmar.

  Svep runt om i världen

  Din plats påverkar matchningarna som du hittar. Med den här funktionen kan du ändra platsen för din preferens och hitta medlemmar som till och med är på sidan av världen.

  Ångra

  Om du ångrar dig eller oavsiktligt svepte en person som du trodde du gillade så kan du spola tillbaka till föregående profil genom att ångra din vänstra svepning.

  Toppval

  Den här speciella funktionen visar de bästa profilerna som valts ut speciellt just för dig baserat på dina angivna preferenser. Detta kan spara dig en del tid eftersom du kan omgående lokalisera och hitta dina ideala kandidater. Just därför ska du vara noga med att ställa in dina preferenser och ange så mycket personliga detaljer som du kan för att öka chansen att hitta din själsfrände.

  Vårt betyg

  Registrera dig: 3,5 / 5
  Kontakt: 3,0 / 5
  Profilkvalitet: 3,5 / 5
  App: 3,5 / 5
  Genuina Recensioner: 3,5 / 5

  Redaktörens slutsats

  DatingScout.se Autor Chris Pleines
  Tinder har i stort sett revolutionerat nätdejtingscenen med sin svepfunktion. Sammanfattningsvis bekräftas det att denna dejtingsplattform är legitim och tillgänglig. Du kan också kolla in andra matchmaking-sidor som kan passa bättre.

  Tinder FAQ

  Fakta

  Är Tinder tillgänglig över hela världen?

  Tinder finns i över mer än 190 länder. Däremot kommer dina matchningar baseras på din fysiska positionering. Du kan ändra positionering endast om du uppgraderar medlemskapet till ett premiumkonto.

  Hur gammal måste du vara att registrera dig på Tinder?

  Du måste vara minst 18 år vid registreringen eller annars kommer din profil att raderas.

  Kan jag använda appen på datorn?

  Det fungerar alldeles utmärkt eftersom Tinder även finns i en webbplatsversion. Du kan också komma åt appen på själva webbplatsen. Men naturligtvis är svepning mer upplevelserikt när du använder den mobila appen.

  Hur många medlemmar har Tinder världen över?

  Tinder har cirka 50 miljoner registrerade användare över hela världen.

  Vad är den största skillnaden mellan Tinder Plus och Tinder Gold?

  Med premiumkonton så har du möjligheten att nyttja specialfunktioner som Boost, Superlike och Rewind. Men det som gör Tinder Gold mer avancerad är att det låter användarna se vilka som faktiskt gillade dem först och gör det möjligt att skicka meddelanden till varandra omgående.

  Gemenskapens riktlinjer

  Vad händer med en medlem som använder ett Tinder konto för att utkräva pengar av andra?

  Medlemmar som försöker utkräva likvida medel via Tinder- appen och webbplatsen kan bli föremål för utredning och uteslutas från plattformen.

  Vilken information ska du inte publicera på ditt Tinder konto?

  Du har total kontroll över din profilinformation. Men du bör dock vara uppmärksam och undvika att dela personliga uppgifter som lösenord, finansiella uppgifter och kontouppgifter och dylikt.

  Användbarhet

  Hur kan jag registrera mig på Tinder?

  Ladda ner appen och registrera dig antingen med ditt Facebook konto, mobilnummer eller din e-postadress. Du kan också använda webbappen eller webbplatsen för att registrera dig som användare.

  Hur verifierar jag min e-post?

  När du registrerar dig som på Tinder plattformen så skickar vi ett verifieringsmeddelande till e-postadressen som du angav under registreringsprocessen. För att verifiera kontot som du skapat så måste du klicka på länken som finns i det e-postmeddelande som vi skickat till dig.

  Vad händer om jag registrerar med mitt Facebook konto?

  Tinder kan bara komma åt den offentliga informationen och bilderna på ditt Facebook konto. Din ålder och ditt kön kopieras också. Över till Tinder. Dock är det så att du måste ändra dessa parametrar på Facebook innan du ändras på Tinder. Det går alltså inte att ändra de manuellt på Tinder plattformen om du registrerar dig med hjälp av Facebook.

  Är det möjligt att permanent radera mitt Tinder konto?

  Ja, du kan ta bort ditt Tinderkonto när som helst och var som helst. Det du behöver göra är att klicka på själva profil ikonen, gå till inställningar och sedan välja Ta bort konto. Om du försöker logga in igen med samma Facebook konto eller telefonnummer så kommer ett helt nytt och unikt Tinder konto att skapas.

  Profil

  Hur kan jag ansluta mina Instagram, Snapchat eller Spotify konton till mitt Tinder-konto?

  För att ansluta dina sociala kontot så behöver du gå till "Redigera profil. Sedan så förflyttar du dig neråt och lokaliserar den specifika appen du önskar ansluta till.

  Jag har inget Spotify konto, kan jag fortfarande ange en hymn på mitt konto?

  Ja, du kan fortfarande sätta en hymn på din Tinder Profil, även utan ett aktivt Spotify konto. Välj din hymn genom att gå till avsnittet "Redigera profil" och tryck på "Välj Hymn."

  Vad händer om jag inaktiverar alternativet "Visa mig på Tinder"?

  Din profil visas inte för andra vi inaktivering men du kan fortfarande ta kontakt med andra medlemmar samt även skicka meddelanden till dina tidigare matchningar.

  Kontakt

  Hur kan jag skicka meddelandet till någon?

  Du kan bara skicka Tinder meddelanden till en matchning som även gillar dig. Du kan inte skicka meddelanden till slumpmässigt utvalda individer. Detta gäller dock ej om du har ett Tinder Gold medlemskap.

  Kostar det att skicka Tinder meddelanden?

  Utskick av Tinder meddelanden är gratis men begränsat till dina matchningar om du för närvarande innehar ett gratis medlemskap. Om du utnyttjar medlemskapet Tinder Gold så har du möjligheten att skicka meddelanden till dina potentiella matchningar även om de inte har gillat dig ännu nödvändigtvis.

  Specialfunktioner

  Vad händer om jag klickar på bultikonen i Tinder?

  Bultikonen är ämnad för den Tinder unika funktion "Boost". Om du vill öka chansen att hitta en relevant matchning som just matchar dina preferenser så kan du klicka på denna ikon. Användningen av denna funktion är dock begränsad till premiummedlemskap.

  Jag gjorde misstaget att svepa till vänster istället för höger, vad bör jag göra nu?

  Tinder har denna återställnings funktion som låter dig gå tillbaka till föregående profil. Du kommer dock också ha begränsad tillgång till den här funktionen om du inte uppgraderar till premiumversionen av Tinder.

  Hittade du inte svaret på din fråga? Fråga oss!

  Ställ din fråga.
  Ange ditt namn.
  Hur mycket är 3+9?*

  Ange ett giltigt svar.

  Tack för din fråga. Vi kommer att besvara den så fort som möjligt.

  Anpassade Rekommendationer

  Lisa
  Vilken dejtingplattform passar hyst dig?

  Få din skräddarsydda rekommendation

  Få mer information...

  Infos

  Företag:MTCH Technology Services Limited
  Adress:Block D, Iveagh Court, Harcourt Road, Dublin 2, Ireland