OkCupid
OkCupid Registrering
OkCupid Kontakta
OkCupid Profilkvalitet

Vår recension

OkCupid lanserades under 2004 listades på Time Magazines topp 10 datingsajter drygt tre år efter lanseringen. Tillväxten av dejtingplattformens medlemsbas har varit tämligen konsekvent under alla åren, så det är knappast brist på medlemsprofiler.

Till och med idag så finns det en imponerande andel av aktiva medlemmar på själva plattformen. Dessa medlemmar gillar att nyttja funktionen “Double Take” där man antingen sveper åt antingen höger eller vänster, i hopp om att hitta en matchning. Med plattformens olika kontaktfunktioner så går det tämligen snabbt och enkelt att hitta spännande individer att konversera med, flörta eller till och med träffa i den verkliga världen.

OkCupid har genomgått många olika former av mindre och större uppdateringar men även uppgraderingar samt ansiktslyft när det kommer till deras dejtingplattform och mobilapp. En av de största förändringarna som införts på plattformen var just i from av deras regler för meddelanden. Vem som helst har möjligheten att skicka meddelanden, dock endast när båda medlemmarna gillar varandras profiler.

Läs vår fullständiga recension om dejtingplattformen OkCupid för att lära dig mer om dess olika funktioner samt om den lämpar sig för att hitta en livspartner åt just dig eller om det endast lämpar sig bättre för olika former av förhållanden utan förbindelser.

Nya medlemmar på OkCupid i oktober 2021 i jämförelse

Här kan du se hur medlemssiffrorna på OkCupid utvecklas jämfört med andra

Test Chaturbate gratis

Medlemsaktivitet på OkCupid i oktober 2021 i jämförelse

Så här aktiva är OkCupid-medlemmar jämfört med andra

Test Ashley Madison gratis

OkCupid Medlemsstruktur

Medlemmar
100 000 från Sverige
Medlemsaktivitet
7 000 dagliga inloggningar
Kön Proportion
35 %
65 %
 • Mer än 50 miljoner användare över hela världen
 • Majoriteten av användarna kommer från USA
 • Medlemsaktiviteten är tämligen hög och frekvent
 • De manliga medlemmarna dominerar generellt
 • De flesta medlemmarna ligger i åldersintervallet 25-34 år
 • Medlemmarna letar efter många olika former av förhållanden

Medlemsbasen hos OkCupid kommer från olika segment och samhällsskikt. Plattformen har ett stort antal olika typer av medlemmar inom alla åldersgrupper, men majoriteten tenderar att ligga inom intervallet 25 till 34. De flesta medlemmar tenderar dock att vara yrkesverksamma som letar efter en sysselsättning som de kan fördriva tiden på eller utforskar om just appen kan hjälpa de att hitta en lämplig dejt. OkCupid kräver att varje enskild medlem avslöjar exakt vilken typ av kontakt som de letar efter på deras plattform. De val som erbjuds i skrivandes stund är "korta dejter", "långsiktig dejting", "förhållanden utan förbindelser" och "nya vänner".

Tidigare var OkCupid kända för att vara en plattform där man kunde enkelt hitta förhållanden utan förbindelser. Dock så är klimatet en helt annan idag och faktum är att de flesta medlemmar letar idag efter seriösa och långsiktiga förhållanden. Vi observerade också att den manliga medlemspopulationen var mer aktiva när det gäller att skicka meddelanden till det motsatta könet. Många manliga medlemmar uppmuntrar de som gillar deras profil att även ta chansen att skicka privata meddelanden.

Kvinnor
Män

Åldersfördelning

 • 18-24
 • 25-34
 • 35-44
 • 45-54
 • 55+

Registrera dig på OkCupid

OkCupid Registrering
 • Nya medlemmar går igenom ett personlighetstest
 • Registreringsprocessen tar mellan 5-10 minuter att genomföra
 • Medlemmarna har möjligheten att importera media direkt från Facebook eller Instagram
 • Medlemmarna får omgående förslag på matchningar efter registreringen av kontot

Kontoregistreingen hos OkCupid går tämligen ganska enkelt till. Du behöver endast ange grundläggande uppgifter om dig själv så som ditt namn, fysiska plats, e-post samt när du är född. Om du önskar hoppar över dessa så kan du göra det och använda Facebook som registreringsalternativ där du tillåter OkCupid att använda information från Facebook till din profil.

Registreringsprocessen tar dock inte slut där utan du behöver även gå igenom och besvara frågeformuläret som behandlar dina olika preferenser såsom vad du gillar eller ogillar, religion, din personlighet, dina vanor, vilka hobby du har, den sexuella länginen samt vilka former av relationer som du letar efter.

OkCupid personlighetstest gör det möjligt för appen att avläsa och mäta kompabilititen med den föreslagna matchningstypen. Procentstasen som tillämpas visas med matchningsförslag på OkCupid “Roulett funktion”.

Skapa kontakt OkCupid

OkCupid Kontakta
 • Sökverktyget kan filtreras för att endast visa medlemmar som är online
 • Dina senaste sökalternativ sparas och kan åter appliceras nästa gång du använder funktionen
 • Webbplatsens matchningssystem använder en algoritm som baseras på de svar som du anger vid personlighetstestet samt de matchningsfrågor som ställs

OkCupid hade ett högre betyg när det kommer till deras kontakt och meddelandefunktioner. Tidigare så var dessa tämligen högre, men då företaget bestämde sig för att ändra sin policy så sjönk dessa betyg markant.

Tidigare så kunde medlemmarna skicka privata meddelanden till alla användare som man fastnat för; nuförtiden så kan du fortfarande skicka privata meddelanden till andra användare utan extra kostnad, men de ser bara ditt meddelande om de också “råkar” gilla din profil.

Enligt de officiella utsagorna så ändrade man meddelandesystemet på grund av att man önskade minska frekvensen av oönskade och opassande meddelanden från olika medlemmar. Dock så blev det en bumerang effekt av det hela eftersom man även på det sättet förhindrade legitima och seriösa medlemmarna från att ta kontakt med varandra.

OkCupid Profilkvalitet

OkCupid Profilkvalitet
 • Du har möjligheten att se andra användares profiler helt kostnadsfritt
 • Alla bilder som laddas upp en viss användarens profil är offentliga för alla andra medlemmar
 • Användare har möjligheten att svara på olika matchningsfrågor mer detaljerat för att få rekommendationer på ännu fler exakta matchningar
 • När du har svarat ett antal matchningsfrågor så kan du låsa upp specifika personliga egenskaper vilket kan bidra till att göra din profil ännu mer unik
 • Profilerna innehåller en stor detaljrikedom om dess medlemmar

  De olika profilerna på OkCupid plattformen innehåller medlemmarnas fotogaller längst upp på webbsidan. Detta åtföljs av en profilöversikt som komponeras av just medlemmarna själva. De flesta av medlemmarna tenderar att skriva korta beskrivningen om sig själva och sällan tar sig tid för att skriva en utförligare och detaljrik text om vem de egentligen är.

  De flesta medlemsprofiler innehåller svar på de matchningsfrågor som besvarats initialt vid nyregistreringen av kontot. De olika svaren förekommer endast om medlemmen valt att dela med sig sin personliga preferens såsom religion, relationer och dylikt. Alla profilfält måste dock fyllas i så man måste ändå dela med sig en viss typ av information trots allt.

  Personlighetstestet som initieras vid nyregistreringen används som grund föra att kunna bestämma själva kompatibiliteten procentuellt mellan dig och den andra medlemmen. Denna procentandel förekommer på varje medlemsprofil som du sveper igenom när du använder dig av sökfilter och “Double Take” funktionen.

  Du har även möjlighet att får reda på vilka specifika frågor som du håller med och ej håller med om. Långt ner av varje medlemsprofil så har du möjligheten att hitta liknande förslag på medlemmar som matchar de preferenser på medlemsprofilen som du beaktar i stunden.

  OkCupid App

  OkCupid App
  • Mobilappen har ett utmärkt, intuitivt och användarvänligt användargränssnitt
  • Deras app tillhandahåller samma funktioner som webbplattformen
  • Matchmaking genomförs i en roulett baserad stil
  • Den är ideal för personer som ständigt är på språng
  • Vissa sektioner inom appen kan ta lite längre tid att ladda
  • Du kan set tämligen enkelt vilka användare som skickat privata meddelanden
  • De olika sektionerna är organiserade i olika flikar samt enklat att navigera genom
  • Du måste bläddra neråt för att kunna få en fullständig överblick över en annan medlemsprofil

  Mobilappen från OkCupid är ideal för individer som ständigt befinner sig på språng. Appen tillhandahåller inga extra funktioner utöver webbplattformen men gör dock den sammanlagda användarupplevelsen klart bättre. De olika funktionerna kan enkelt nås med ndast några rörelser. Du hittar huvudfunktionerna längst ner på skärmen på din enhet.

  Det som gör appen fantastiskt är att funktionen “Double Take” fungera väsentligt bättre jämfört med webbplattformen. Du behöver endast svepa åt vänster om du inte är intresserad av profilen som du ser. Om du dock intresserar dig för profilen du beaktar så behöver du bara svepa åt höger.

  När du sveper åt höger så beräknas din kompabilitets procent i bakgrunden med den användare du önskas matchas med. Om så är fallet så kommer du att få ett pop-up fönster som uppmuntrar dig att skicka ett privat meddelande till den person som du är intresserad av. Du har också möjligheten att snabbare få notifikationer om nya matchningar och privata meddelande genom att ställa in de populära aviseringarna för just OkCupid appen.

  OkCupid Genuina Recensioner

  Det här är min favorit dejtingplattform just nu. Jag gillar att beskåda mina potentiella matchningsprofiler eftersom dessa verkligen erbjuder mycket information om de potentiell matchningarnas åsikter och intressen. Att läsa igenom dessa kommer att ge dig en bra idé huruvida ni två har chansen att klicka eller ej, och jag är inte den typen av kille som kast sig i en dejt med förbundna ögon. Jag gillar dock inte när andra lämnar sina profiler helt tomma eller undviker att svara på frågorna. Naturligtvis skickar jag inte meddelanden till de, men det känns som ett sådant slöseri - kanske var dessa profiler perfekta för just dig, men eftersom de inte angett någon information så kommer du aldrig att få veta det heller.  
  - Manlig basist från Stockholm (23)

  Design och Användbarhet

  Utformningen webbplattform kan uttryckas i superlativ som enkel, snygg och behaglig för ögonen. Ma har fokusera på enkelhet , vilket gör webbplatsen intuitiv och de olika funktionerna enkla att komma åt. Du har möjligheten att lokalisera alla de olika funktioner på webbplatsen genom att använda dig av flikarna som finns i toppmenyn.

  När det gäller funktionen Dobule Take så har du möjligheten att se din nästa matchningsförslagen uppradade ovanpå själva funktionen. Detta är en trevlig dimension när det kommer till designen av OkCupid plattform, särskilt för medlemmar som innehar en gratis profil, oh har således även begränsat med “gilla” möjligheter. Värt att nämna är att medlemmarna kan spara sin “gilla” saldo för andra matchningar.

  Utseendemässigt så använder sig OkCupid av olika nyanser av blått och vitt för att stärka den enkla designen ännu mer. De använder den rosa färgen som en touch av betoning i deras privata meddelanden.

  OkCupid Kostnader och priser

  Gratis tjänster
  • Konto registrering
  • Meddelanden andra användare
  • Matcha sökning
  • Att hålla reda på vem du gillar
  • Användning av grundläggande sökfilter
  • Bläddra bland medlemsprofiler
  • Delta i Double Take
  Avgiftsbelagda tjänster
  • Se vem som gillar dig
  • Meddelanden läser kvitton
  • Inga annonser
  • Användning av avancerade sökfilter
  • Daglig auto boost
  • Meddelandeprioritet
  • Se svar på offentliga frågor

  Är OkCupid dyrt eller billigt?

  Jämförelse med andra plattformar så är OkCupid genomsnitt.

  Varaktighet / Krediter / MyntKostnaderTotalt
  Basic
  1 Månad213,23 SEK / Månad213,23 SEK
  3 Månad142,21 SEK / Månad426,63 SEK
  6 Månad106,61 SEK / Månad639,66 SEK
  Premium
  1 Månad533,34 SEK / Månad533,34 SEK
  3 Månad355,62 SEK / Månad1 066,86 SEK
  6 Månad266,67 SEK / Månad1 600,02 SEK
  okcupid-costa-new
  Betalningsalternativ
  • Kreditkort
  • PayPal
  • via Mobiltelefon

  OkCupid erbjuder två typer av premiummedlemskap. Den första typen kallas A List basic, som erbjuder ytterligare funktioner som kan erbjuda en mer produktiv användarupplevelse. Den andra är A List premium, som kommer med ännu fler funktioner som egentligen inte behövs för att få vettiga resultat från användningen av webbplattformen.

  OkCupid erbjuder ett ytterligare köp i appen som går under namnet "Boost" vilken framhäver din profil till fler användare under 30 minuter. Prenumerationer förnyas automatiskt och du har möjligheten att avbryta den automatiska förnyelsen genom att ändra dessa i dina kontoinställningar.

  Specialfunktioner

  OkCupid har flera specialfunktioner som syftar till att erbjuda sina användare en fullständig och oförglömlig upplevelse samt självfallet att hitta någon som de verkligen är kompatibla med vad gäller olika typer av åsikter, hobbyer och intressen.

  Double Take

  Double Take är matchningsfunktion som OkCupid erbjuder sina medlemmar. Den fungerar i form av en roulett där du har möjligheten att antingen svepa åt vänster eller höger. Vänster betyder att du inte är intresserad medan höger betyder att du är nyfiken på den andra profilen.

  Se vem du gillar

  Du har möjligheten att hålla koll på de olika profilerna som du råkat gilla genom att förflytta dig till listan med “Vem du gillar” som du hittar under fliken “Gillar”. Du kan enkelt skicka privata meddelande till dessa medlemmar och de kommer att notifieras genom Double Take. Du kan hålla reda på medlemmarna du gillar genom att gå till listan med "Vem du gillar" som finns på fliken "Gillar". Du kan fritt meddela dessa användare, och de kommer att få en notifikation genom Double Take om att du har meddelat dem.

  Se vem som gillar dig

  Du kan se vem som har gillat din profil under fliken "Likes". Dock så ska man komma ihåg att endast betalande medlemmar kan nyttja denna funktion.

  Boost

  Boost är en tilläggsfunktion där din profil blir uppmärksammad och mer synlig för andra medlemmar på plattformen. Denna funktion möjliggör att andra medlemmar ser profilen oftare under deras Double Take matchningar och sökningar på själva plattformen.

  OkCupid blogg

  OkCupid har även en blogg som frekvent publicerar olika tips angående hur du kan maximera nyttjandet av mobilappen och webbplattformen. De har även olika artiklar om användbara tips och råd när det kommer dejtande, så att du kan få ut det mest när det kommer till din vistelse på OkCupid plattformen.

  Vårt betyg

  Registrera dig: 3,5 / 5
  Kontakt: 3,5 / 5
  Profilkvalitet: 4,5 / 5
  App: 3,0 / 5
  Genuina Recensioner: 3,5 / 5

  Redaktörens slutsats

  DatingScout.se Autor Chris Pleines
  Sedan lanseringen har OkCupid genomgått ett antal större uppdateringar som väsentligt förbättrat kvaliteten för användarupplevelsen. De har lyckats att bli en av de dejtingsajter som har en stor medlemsbas där en storprocentandel av medlemmarna fortfarande är aktiva och engagerade i plattformen. Med ökningen av andra mobilappar som fokuserar på dejtande utan förbindelser så har OkCupid tidigare haft ett rykte om sig att vara en plattform där de flesta medlemmar bara letar efter korta och intima träffar. Idag så letar de flesta medlemmar efter seriösare och mer långvariga former av dejter. Om du dock anser att OkCupid ej uppfyller dina behov så rekommenderar vi dig att ta en titt på våra andra matchmaking webbplatser och plattformar.

  OkCupid FAQ

  Fakta

  Vem äger OkCupid?

  När OkCupid slog upp verksamheten så ägdes det av Humor Rainbow Inc., ett företag baserat i New York. Webbplatsen såldes dock efter ett tag och ägs nu av InterActiveCorp

  Så var är OkCupid baserad nu?

  Även om Humor Rainbow nu fungerar som ett dotterbolag till IAC, så finns företagets huvudkontor baserad i Dallas, Texas.

  När grundades OkCupid?

  OkCupid grundades den 19 januari 2004.

  Medlemskap

  Hur går jag med i OkCupid?

  Du kan gå med i OkCupid genom att fylla i ett personligt informationsformulär eller genom att ansluta ditt Facebook-konto till dejtingplattformen.

  Erbjuder OkCupid premiummedlemskap?

  Ja, manerbjuder två typer av premiummedlemskap: A-List Basic och A-List Premium.

  Hur avbryter jag mitt OkCupid- medlemskap?

  Du kan avbryta ditt medlemskap genom att ändra i dina kontoinställningar. Du kan sedan använda ditt premiummedlemskap till den sista dagen i din faktureringscykel.

  Är OkCupid- medlemskap automatiskt förnyat?

  Ja, OkCupid-medlemskap förnyas automatiskt om de inte avbryts innan. Du kan enkelt avbryta medlemskapet genom dina kontoinställningar.

  Kan jag få återbetalning för oanvänd tid?

  OkCupid betalar inte ut tillbaka några pengar under några omständigheter.

  Användbarhet

  Hur fungerar OkCupid plattformen?

  OkCupid baserar matchningar för sina användare genom Double Take som har en hög procentuell kompatibilitetsnivå med din profil. Denna kompatibilitet baseras på personlighetstestet som man år göra när man blir medlem på själva plattformen. Du har också möjligheten att använda de olika sökalternativ som finns för att leta efter medlemmar online - men den här funktionen lämpar sig bättre för skrivbordsbaserade enheter.

  Vad är Double Take?

  Double Take är OkCupids matchningsfunktion som visar potentiella matchningar där funktionen utspelar sig i form av en roulett.

  Vad är Boost?

  Boost är en tilläggsfunktion som belyser och framhåller din profil på OkCupid under 30 minuter.

  Var ser jag mina matchningar? att klicka på de tre punkterna som du hittar högst upp under användarens profil.

  Du kan se dina matchningar under fliken Gillar och Meddelanden.

  Hur ser jag vem som har skicka ett meddelande till mig på OkCupid?

  Du kan se vem som har skickat ett privat meddelande till dig under OkCupid Double Take sektion. OkCupid markerar meddelanden som du ännu inte läst "De skickade dig" på själva matchningsförslaget

  Är det möjligt att se OkCupid medlemmarna som jag gillat tidigare?

  Ja, du kan se de användare du gillat under fliken "Likes".

  Du kan blockera och rapportera en medlemgenom att klicka på de tre punkterna överst i meddelandefältet eller genom att klicka på 'blockera' -knappen som du hittar på hen profilen.

  Ja, du kan göra detta genom att klicka på de tre punkterna som du hittar högst upp under användarens profil.

  Säkerhet

  Är OkCupid säkert?

  Precis som med andra likande dejtingplattform så förväntas medlemmar använda plattform på en etiskt och respektfullt sätt. Andra medlemmar bör vara uppmärksamma på skumma aktiviter så som potentiella bedragare och anmäla dessa till OkCupid teamet.

  Vilka säkerhetsfunktioner har OkCupid plattformen?

  OkCupid har publicerat sekretesspolicyer och användarvillkor på sin webbplats som förklara dessa riktlinjer. Man tillhandahåller även block- och rapportknapparför varje medlemsprofil.

  Hur kan jag blockera och rapportera en misstänkt bedragare?

  Du kan blockera och rapportera en medlemgenom att klicka på de tre punkterna överst i meddelandefältet eller genom att klicka på 'blockera' -knappen som du hittar på hen profilen.

  Hittade du inte svaret på din fråga? Fråga oss!

  Ställ din fråga.
  Ange ditt namn.
  Hur mycket är 3+9?*

  Ange ett giltigt svar.

  Tack för din fråga. Vi kommer att besvara den så fort som möjligt.

  Anpassade Rekommendationer

  Lisa
  Vilken dejtingplattform passar hyst dig?

  Få din skräddarsydda rekommendation

  Få mer information...

  Infos

  Företag:MTCH Technology Services Limited
  E-post:support@okcupid.com