Vem är Chris Pleines?

DatingScout.se Autor Chris Pleines

På Ludwig Maximilians Universitet i München studerade Chris Pleines medieteknik, där han tog examen år 2011. Under sin studietid observerade han att antalet kvinnor i hans program var lågt, vilket ledde honom att utforska möjligheterna med nätdejting. Dock fann han det svårt att snabbt hitta en bra dejtingtjänst, och mycket av den information han stötte på om nätdejtingsajter var antingen inaktuell eller felaktig. Dessa utmaningar blev grunden för det som skulle komma att bli Dating Scout. Chris började blogga om sina upplevelser med nätdejting för 15 år sedan och kort därefter lanserade han sin jämförelsesajt. Idag är Datingscout  den mest omfattande sajten för information om nätdejting i USA, med över 3 066 recensioner. Chris Pleines har även vidgat sin verksamhet till att omfatta recensioner av nätdejtingtjänster i över 19 länder.

Intervjuer med Chris Pleines

Datingscout grundades har Chris Pleines recensioner och artiklar citerats över 800 gånger. Tidskrifter, webbplatser och journaler förlitar sig ofta på den djupgående informationen från Dating Scout när de rapporterar om nätdejting. Chris Pleines har också uppmärksammats av tyska massmedier och har medverkat på kanaler som "Pro7", "RTL", "Galileo" och "ARD Mittagsmagazin". Med mer än 15 års erfarenhet har redaktionen på Datingscout breddat sin expertis till att omfatta aktuella statistikuppgifter, siffror, recensioner och svar på alla tänkbara frågor om nätdejting.

Om du är intresserad av en intervjupartner om nätdejting, tveka inte att kontakta oss via vår Media page. Där finner du även alla intervjuer, TV-program, webbplatser och tidskrifter där Chris Pleines och Dating Scout har medverkat.

chris-pleines-interview
chris-pleines-interview
chris-pleines-zoosk

Studier

Book cover

Chris Pleines genomförde världens första studie där artificiell intelligens användes för att analysera profilbilder som används på nätdejtingsplattformar. Mer än 20 miljoner bilder utvärderades för att fastställa hur nätdejtares motiv skiljer sig åt baserat på faktorer som åldersgrupp, kön och land, bland annat. Denna omfattande studie på 87 sidor om profilbilder ger fascinerande insikter i de mångfaldiga och varierade sätt som singlar presenterar sig på när de dejtar online.

Information om studien av profilbilder finns här.

Samarbete med Ludwig Maximilians Universitet

År 2016 publicerade Chris Pleines en Facebook-studie i samarbete med Ludwig Maximilian Universitet i München. Studien visade hur varierande singlars dejtingpreferenser har blivit under de senaste åren, och varför det är så viktigt att välja rätt nätdejtingtjänst. Resultaten från denna studie ledde till skapandet av "Dating Barometer", ett verktyg för rekommendationer av nätdejtingtjänster. Singlar kan använda detta verktyg för att få personligt anpassade rekommendationer för de mest lämpliga dejtingtjänsterna.

Vad som motiverade Chris Pleines att starta DatingScout?

Det finns en uppsjö av nätdejtingtjänster att välja mellan. Dock finns det inte mycket användbar information tillgänglig om dessa. Därför är målet för teamet på Dating Scout att noggrant testa nätdejtingtjänster och ge dig som läsare och användare av dessa tjänster en värdefull och objektiv recension för varje dejtingsajt och app.

Detta gör det mycket enklare att välja rätt dejtingsajt eller app, och du kommer direkt att veta vad du kan förvänta dig av varje tjänst.

“Online Dating for Dummies” - Boken

Chris Pleines är medförfattare till boken Online Dating für Dummies. Denna bok syftar till att hjälpa singlar att hitta en partner online genom att erbjuda många praktiska tips och knep, allt från att välja en dejtingtjänst till första dejten råd. Den tar upp viktiga punkter som varje nätdejtare bör överväga på ett humoristiskt men informativt sätt.

Denna bok är ett måste om du vill vara väl förberedd för att navigera i nätdejtingsdjungeln.

Online Dating für Dummies

Chris Pleines Onlineprofiler

Vi har testat dejtingtjänster i 19 länder: