Datingscout.se Studie 2021/2022- The Secret Habits of Online Daters (backed by data)

  • Första studien som genomförts i hela världen där syftet var att analysera olika typer av dejtingprofiler med hjälp av artificiell intelligens
  • Studien genomfördes med hjälp av mer än 22 miljoner foton från 13 länder
  • Mer än 6000 olika parametrar användes där allt från hårfärg, sport, mat, dryck och djur ingick
  • Unik insikt i självporträtten av svenska män och kvinnor i alla typer av åldrar och sexuella läggningar
  • Hemliga och privata meddelanden i profilbilderna: Vem vill ha sex? Vem vill gifta sig?

Vad avslöjar profilbilder om singlar på dejtingplattformar?

Även om de säger att man aldrig ska döma hunden efter håren så är ändå din förstasida en spegling av din berättelse i nätdejtingens värld. Oavsett kön bör den ge en lika oemotståndlig "wow"-känsla. Vi vet alla att om du inte gör det bästa första intrycket kommer ditt intryck att gå förlorat, men vad är egentligen det bästa sättet att stjäla den digitala strålkastaren? Hur presenterar sig svenska män och kvinnor på dejtingappar och plattformar?

  • Presenterar män sig annorlunda än kvinnor?
  • Finns det några skillnader mellan yngre och äldre nätdejtare?
  • Vilka djur, föremål eller bakgrunder kan upptäckas i profilbilder inom nätdejting?
  • Skiljer sig svenska nätdejtare från till exempel australiensiska, tyska eller amerikanska nätdejtare?

Visste du att när det gäller att visa den sportiga sidan föredrar män lagsporter medan kvinnor älskar att visa estetiken i yoga, pilates, fitness m.m.? Män, i det stora hela, ses oftare i samband med sina hobbyer, som att spela instrument, köra bil eller pilla med tekniksaker. Kvinnor, å andra sidan, kan ses visa sin sociala sida genom att posera med vänner oftare. De flesta selfies kommer också från dem. Visste du förresten hur sällan män ler på bild? Av alla bilder där människor ler så är det kvinnorna som står för leendet 76% av gångerna.

Allt du någonsin velat veta om hur singlar framställer sig på nätet kan hittas i denna unika studie. Vi levererar även siffror på den övergripande dejtingmarknaden, till exempel köns- och åldersfördelningar både för svenska och internationella nätdejtare. Ladda ner studien gratis på den här sidan och ta en titt.

Om oss

DatingScout Redaktör Chris Pleines

Chris Pleines

Nätdejting-expert

press@datingscout.com

Fler Studier